İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının etkilediği illere ilk etapta 13,5 milyon lira destek sağlandığını açıkladı. Yerlikaya, yangından etkilenen bölgelere yapılan ilk yardımın, ilgili valilikler ve AFAD hesaplarına aktarıldığını belirtti.

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Sandal köyü yakınlarındaki orman yangını bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Yerlikaya, Uşak Valisi Turan Ergün, AFAD Başkanı Okay Memiş ve Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül'den bilgi aldı. Yangın bölgesinde çalışan tüm personele teşekkür eden Yerlikaya, Türkiye'nin son günlerde orman yangınlarıyla mücadele ettiğini ve devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini vurguladı.

Yangınların çıkış nedenlerine ilişkin soruşturmaların devam ettiğini belirten Yerlikaya, İzmir, Bolu ve Tire'de bazı şüphelilerin gözaltına alındığını ve tutuklandığını açıkladı. Eşme'de de bir şüpheli bulunduğunu ifade eden Bakan, zanlıların adalete teslim edildiğini ve bu süreçte Adalet Bakanlığı ile yakın iş birliği içinde olduklarını belirtti.

Yerlikaya, ormanların korunması için vatandaşlardan daha fazla hassasiyet beklediklerini belirterek, özellikle yangın riski taşıyan bölgelerde dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Sigara izmariti ve mangal gibi yangın çıkarma potansiyeli taşıyan unsurlar konusunda uyarıda bulundu.

Siyasi Yasak Getirilen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar: "Ortada Büyük Bir Hukuki Garabet Var" Siyasi Yasak Getirilen Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar: "Ortada Büyük Bir Hukuki Garabet Var"

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle Azerbaycan'dan gelen 12 tonluk söndürme uçağının İzmir yangınında kullanılacağını hatırlatan Yerlikaya, İzmir ve Bolu'daki bazı yangın bölgelerinde ön hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ve AFAD tarafından gerekli yardımların hızla yapılacağını belirtti.

Bakan Yerlikaya, yangının etkilediği illere 13,5 milyon lira destek gönderildiğini ve hasar tespitlerinin kesinleşmesiyle birlikte mağdur olan vatandaşlara daha fazla yardım sağlanacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yangın bölgelerine destek verdiğini ve sürekli olarak bilgilendirildiğini ifade eden Yerlikaya, Cumhurbaşkanı'nın geçmiş olsun dileklerini vatandaşlara iletti.

Editör: Haber Merkezi