Siyaset

İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Tarım Politikalarını Eleştirdi

Abone Ol

İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye'nin tarım politikalarını eleştiren sert açıklamalarda bulundu. Çiftçilerin her geçen gün daha fazla zorlukla karşılaştığını belirten Karal, tarım sektöründeki mevcut durumu şu sözlerle özetledi:

"Çiftçilerimiz her gün 'üretemiyoruz, ürettiğimizi satamıyoruz' diye haykırıyor. Ektiklerine, ekeceklerine bin pişman edildi. Zamanında ürettiğimiz domatesle fabrikalar, barajlar, hidroelektrik santralleri yapılırken şimdi menemen bile yapılamaz hale geldi."

"Tarım Arazileri Tehlikede"

Karal, hükümetin tarım politikalarını eleştirerek, bu politikaların ülkenin tarım arazilerini tehdit ettiğini vurguladı:

"Bırakın yeni tarım arazilerini ekonomiye kazandırmayı, hükümet sayesinde bu gidişle ülkedeki tüm tarım arazileri işlenemez hale gelecek. Üreticiyi toprağa küstürdüler. Hükümet, mevcut tarım arazilerinde üreten çiftçinin mahsulünü hak ettiği fiyatta satmasını sağlamalı."

"Çiftçiler İsyanda"

Ülkedeki çiftçilerin karşı karşıya olduğu sorunlara değinen Karal, hükümetin bu sorunları görmezden geldiğini belirtti:

"Hükümet, bakanlık görmezden, duymazdan geliyor ama ülkenin her yerinde çiftçiler günlerdir ayakta, isyanda. Tarihte görülmemiş çiftçi eylemleri yaşanıyor. Milli servet ziyan edildi."

"Tarım Politikası Değişmeli"

Karal, tarımda planlı üretimin önemine dikkat çekerek, mevcut tarım politikalarının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı:

"Bu nedenle öncelikle çiftçinin hakkı verilmeli, desteklenmeli; mevcut tarım arazilerinin verimli kullanılması, planlı üretim yapılması sağlanmalı. Ülke ekonomisi gerçekten düşünülüyorsa tarım politikası değiştirilmeli. Aksi halde bu anlayışla devam edilirse tarımda yeni sorunlardan başka hiçbir şey elde edilemez."

Hasan Karal'ın açıklamaları, çiftçilerin yaşadığı zorlukları ve tarım sektöründe yaşanan sorunları gündeme taşırken, hükümetin tarım politikalarını yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulundu.