İstanbul'da, aralarında Kartal ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılarının da bulunduğu dokuz belediye başkan yardımcısı ve belediye meclis üyesi hakkında terör soruşturması başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında on şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına Alınan İsimler İstanbul Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler şunlar:

  • Kartal Belediye Başkan Yardımcısı C.Y.

  • Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı L.G.

  • Üsküdar Belediye Meclis Üyesi B.K.

  • Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi E.G.

  • Fatih Belediye Meclis Üyesi G.A.

  • Tuzla Belediye Meclis Üyesi H.Ö.

  • Adalar Belediye Meclis Üyesi N.A.

  • Şişli Belediye Meclis Üyesi S.G.

  • Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi T.Ş.

Suçlamalar Neler? Soruşturma kapsamında şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında "PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak" ve "örgütlenme sistemi ile kent uzlaşısı adı altında faaliyet göstermek" gibi iddialar yer alıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kişilerin Hakların Demokratik Kongresi (HDK) ile bağlantılı olduklarını ve Yargıtay kararlarıyla da bu yapının PKK/KCK uzantısı olduğunun belirlendiğini ifade etti.

Soruşturmanın Seyri Yetkililer, gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemlerinin devam ettiğini ve soruşturmanın genişleyebileceğini belirtti. Gözaltına alınan belediye yetkilileri ve meclis üyelerinin ifadelerinin ardından savcılık sürecinin başlayacağı öğrenildi.

Cizre'de ailesinin kaybolduğunu bildirdiği hemşire Selen Naycı'nın cansız bedeni Dicle Nehri'nde bulundu Cizre'de ailesinin kaybolduğunu bildirdiği hemşire Selen Naycı'nın cansız bedeni Dicle Nehri'nde bulundu

Bu gelişmelerin ardından, İstanbul’daki bazı belediyelerde güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve ilgili kurumlar tarafından soruşturmanın takip edildiği bildirildi. Kamuoyunun merakla beklediği soruşturma süreciyle ilgili yeni bilgiler geldikçe paylaşılacaktır.

Editör: Haber Merkezi