Gündem

İzmir alev alev! Vali Elban Urla’da 440 konut tahliye edildi

İzmir’de farklı noktalarda çıkan yangınlar günlerdir devam ediyor. Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarında makilik alanda çıkan yangın nedeniyle 440 konutluk bir site tahliye edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay yangına konutlara ulaşmadan müdahale edildiğini duyurdu.

Abone Ol

İzmir'de farklı noktalarda çıkan yangınlar günlerdir devam ediyor ve özellikle Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarında büyük bir tehlike yaşandı. Burada, makilik alanda çıkan yangın nedeniyle 440 konutluk bir site tahliye edildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının bölgedeki bir elektrik hattından kopan kıvılcımlar nedeniyle çıktığını ve havanın sıcak, kurak olması ile rüzgarın şiddetinin yangının hızlı yayılmasına neden olduğunu belirtti.

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, jandarma, polis ve diğer kurum ekipleri müdahale etti. Ekipler yangının siteye ulaşmaması için yoğun çaba sarf etti ve site sakinlerinin büyük çoğunluğu tahliye edildi. Ancak 34 vatandaş, evlerinden ayrılmak istemeyince, bu kişiler sahil güvenlik ekipleri tarafından deniz yoluyla tahliye edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yangına siteye ulaşmadan müdahale edildiğini ve tüm ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Tugay, İzmir'in farklı ilçelerinde çıkan yangınları söndürmeye çalışan tüm ekiplere teşekkürlerini iletti.