Türk Tabipler Birliği'nin paylaştığı bilgilere göre, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde meydana gelen orman yangını büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, yerleşim yerlerini ve sağlık kurumlarını tehdit etmekte ve aşırı duman ile kül yağmuru, bölgenin halkının yanı sıra söndürme çalışmalarında görev alan emekçilerin sağlıklarını da olumsuz etkilemektedir.

Türk Tabipler Birliği sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yerverdi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan ve hızla yayılan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerini ve sağlık kurumlarını tehdit etmektedir. Yangının neden olduğu aşırı duman ve kül yağmuru yerleşim alanlarına yayılmakta, bölge halkının ve söndürme çalışmalarında görevli emekçilerin sağlıklarını olumsuz etkilemektedir. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Kolumuz gelişmeleri takiptedir, İzmir Tabip Odamız ve bölgedeki meslektaşlarımız görevleri başındadır. Olağandışı durumlarda aklın ve bilimin işaret ettiği önlemleri almanın, emek-meslek örgütleriyle ve sivil toplumla birlikte hareket etmenin önemini vurguluyor; TTB olarak hazırladığımız iki kaynağı bir kez daha hatırlatıyoruz.

Tabipler Birliği olarak, orman yangınları ve hava kirliliği konusunda bilinçlenmeyi artırmak amacıyla iki önemli kaynağı hatırlatıyoruz:

  1. Orman Yangınlarından Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Sağlık Etkileri Bilgi Notu

    TMMOB Kocaeli İKK/Kocaeli İSİG Meclisi; Artık Yeter! İşçilerin Hayatı, Sağlığı Patronların Kar Hırsına Kurban Edilemez TMMOB Kocaeli İKK/Kocaeli İSİG Meclisi; Artık Yeter! İşçilerin Hayatı, Sağlığı Patronların Kar Hırsına Kurban Edilemez
  2. Orman Yangınlarından Korunma Rehberi ve Yangına Dayanıklı Bitkiler Atlası

Halk sağlığının korunması adına bu kaynaklardan yararlanmanın önemini bir kez daha vurguluyoruz.

Editör: Haber Merkezi