Gündem

Joysper, Teknofest 2024 Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması’nda Zirveye Ulaştı!

Abone Ol

İstanbul Ticaret Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Eshagh Shahnavazi ve Abdullah Reşid tarafından geliştirilen Joybot, otizmli çocuklara yönelik yenilikçi eğitim modeliyle TEKNOFEST 2024 Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görüldü. Yapay zekâ destekli Joybot, otizmli çocukların eğitim deneyimini kişiselleştirip interaktif hale getirerek büyük bir başarıya imza attı. Joysper ekibi, ödüllerini 4 Ekim Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST 2024, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenleniyor. TEKNOFEST 2024 Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması’nın finalinde büyük bir performans sergileyen Joysper ekibi birincilik ödülüne layık görüldü, Ekip ödüllerini 4 Ekim Cuma (YARIN) günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak. Bu başarı, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin teknoloji ve eğitim alanındaki öğrenci yeteneklerinin ulusal ve uluslararası düzeyde bir kez daha kendini kanıtladığının önemli bir göstergesi oldu.

OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN YENİLİKÇİ EĞİTİM MODELİ: JOYBOT

Otizmli çocukların eğitimine yönelik geliştirilen Joybot, yapay zekâ destekli özellikleri sayesinde çocukların yüz ve göz hareketlerini analiz ederek dikkat ve duygusal durumlarını takip ediyor. Bu teknoloji, her çocuğun bireysel ihtiyaçlarına göre eğitim deneyimini kişiselleştirip interaktif hale getiriyor. Joybot’un eğlenceli hareketleri ve interaktif yapısı, çocukların eğitim sürecine daha aktif katılımını sağlarken, JoyApp ile sunulan özel eğitim materyalleri, öğrenim sürecini daha keyifli hale getiriyor.

NEDEN ROBOT TABANLI EĞİTİM?

Otizmli çocuklar, insanlarla etkileşim ve iletişim kurmada zorlanabiliyor. Robotlar ise tahmin edilebilir tepkileri ve anlaşılır davranışlarıyla bu çocuklar için etkili bir eğitim aracı olarak görülüyor. Joybot, otizmli çocukların eğitim sürecinde güvenli ve anlaşılır bir etkileşim kurmalarına olanak sağlıyor. Böylece, çocukların insanlarla iletişim kurma ve sosyal becerilerini geliştirmeleri için önemli bir ara basamak görevi görüyor.

JOYSPER’DEN ULUSAL VE ULUSLARARASI BAŞARILAR

Joysper, daha önce de pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada dikkat çekici başarılar elde etti. Özellikle, Teknofest Ankara 2023’te eğitim teknolojileri kategorisinde birincilik kazanan Joysper, OpenCV Spatial AI Contest’te Intel ve Microsoft sponsorluğunda gelecek vaat eden 5 projeden biri olarak seçildi. Ayrıca, GVG 24 Sosyal Girişim Şampiyonu unvanını elde eden Joysper, sosyal girişimcilik alanında da öncülük ediyor.

TEKNOFEST 2024’TE ZİRVEYE YÜKSELİŞ

TEKNOFEST 2024 Engelsiz Yaşam Teknolojileri Yarışması’nda finale kalan Joysper, otizmli çocuklara yönelik geliştirdikleri yenilikçi eğitim modeliyle yarışmanın birincilik ödülünü kazandı. Yarışma sürecinde sergiledikleri azim ve inovasyon gücü, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.

TAKIM ÜYELERİ VE DANIŞMANLARI

Bu başarı, güçlü bir ekip çalışmasının ürünü. Eshagh Shahnavazi ve Abdullah Reşid, Joysper’in kurucu ortakları olarak projeyi hayata geçirirken, ekip üyeleri Benay Tuana Tunca ve Sümeyye Aslan saha araştırmaları ve ürün geliştirme süreçlerine önemli katkılarda bulundu. Ayrıca, SOBE Eğitim Merkezi Eğitim Direktörü Alperen Sağdıç ve İstanbul Ticaret Üniversitesi akademisyeni Dr. Saadettin Aksoy, teknik danışmanlıkları ile projeyi desteklediler.

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ’NDEN GİRİŞİMCİLİK VE TEKNOLOJİYE TAM DESTEK

İstanbul Ticaret Üniversitesi, teknoloji ve girişimcilik alanında öğrencilerine sağladığı desteklerle bu başarıların temelini oluşturuyor. Ticaret Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), öğrencilerin projelerine ofis ve mentorluk desteği sunarak projelerin gelişmesine katkı sağlıyor. Üniversitemiz, otizmli çocuklar ve diğer engelli bireylere yönelik sosyal sorumluluk projelerinin daha geniş kitlelere ulaşması için gerekli tüm desteği sunmaya devam edecek.