Başkan Zeydan Karalar, “Barış ve kardeşlik ikliminin daim olduğu günler diliyorum.”
Adana Büyükşehir Belediyesi Karataş’ta iftar yemeği verdi. Kadir Gecesi’nin manevi huzurunun derinden hissedildiği iftar programına; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, milletvekilleri, siyasiler, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Karataşlılar katıldı.
Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, katılımın çok yüksek olduğu iftar programıyla, Ramazan Ayı’nın ve Kadir Gecesi’nin manevi atmosferinde Karataşlıları bir araya getirdiği için teşekkür etti.
Ramazan’ın son günlerine yaklaşıldığını ve Kadir Gecesi’nin idrak edildiğini belirten Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Kadir geceniz mübarek olsun. Çok önemli bir günde sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu, heyecanını yaşıyorum.”
RAMAZAN AYI’NIN, KADİR GECESİ’NİN, RAMAZAN BAYRAMI’NIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ
Karataş’taki iftar programından önce İstanbul’da olduğunu ve Silivri Cezaevi’nde, Başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere, görevden alınıp tutuklanan bazı belediye başkanlarının ziyaret ettiklerini belirten Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Kadir Gecesi gibi bir mübarek gecenin, Ramazan Ayı gibi manevi atmosferi üst seviyede olan günlerin, sonrasında gelecek Ramazan Bayramı’nın kıymetini bilmemiz gerek. Çünkü insanların düşüncelerinden, fikirlerinden ötürü ötekileştirildiği bir dönemdeyiz. Dünyanın birçok bölgesinde ise savaşlar, kan ve zulüm var. Filistin’de, Gazze’de saldırılar durmuyor ve masum siviller, kadınlar, çocuklar katlediliyor. Suriye’de de katliamlar gerçekleştiriliyor. İkisini de lanetliyoruz. Masum insanların katledilmesi insanlık suçudur. Öldürülen, zulüm gören insanların etnik kökeni, dini, mezhebi ne olursa olsun, yapılanlar insanlık suçudur ve dünyanın tamamında lanetlenmelidir. İşin üzücü yanı kendilerine medeni diyen bazı ülkelerin bu katliamları görmezden gelip, olanlara göz yummalarıdır. Bu noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önemi, değeri bir kez daha ortaya çıkıyor. Memleketimizde insanlarımızı bir arada kardeşçe yaşatan, birlikte tutan rejimi kuran bir dehayı, Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kadir Gecesi’nde rahmet, saygı ve hürmetle anıyorum. Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözünün de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz.”
İŞ, AŞ, KARDEŞLİK, BARIŞ VE MUTLULUK DİLİYORUM
Göreve geldiklerinden bu yana gerçekleştirilen önemli hizmetlere de değinen Başkan Zeydan Karalar, “Geçmişte yapılmayan birçok hizmeti halkımızla buluşturmak, gerçekleştirmek şükürler olsun ki bana nasip oldu. Adana’nın tanıtımına önemli katkı sağlamak da benim için ayrı bir onur, mutluluk. Hepinize barışın, kardeşliğin, mutluluğun hüküm sürdüğü, işin, aşın olduğu bir ülke dileğiyle Ramazan Bayramı’nızı şimdiden kutluyorum” dedi,