İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'deki olaylar sonrası düzenlenen provokatif eylemlerde 474 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yerlikaya, gözaltına alınanların 285'inin çeşitli suçlardan adli kaydının olduğunu belirtti.

Kayseri'de Suriye uyruklu küçük bir çocuğa yönelik taciz iddiasının ardından birçok ilde mültecilere yönelik eylemler gerçekleştirildi. Yerlikaya, eylemlere ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Yerlikaya'dan Kayseri'deki olaylara ilişkin açıklama Yerlikaya'dan Kayseri'deki olaylara ilişkin açıklama

"Kayseri’de meydana gelen çirkin olay sonrası ülkemiz genelinde bazı şehirlerimizde dün gece Suriyelilere yönelik provokatif eylemler gerçekleştirilmiştir. Yasa dışı yollara başvurularak gerçekleştirilen provokatif eylemler sonrası 474 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların 285’inin çeşitli suçlardan (Göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu, yağma, hırsızlık, mala zarar verme, cinsel taciz, dolandırıcılık, parada sahtecilik, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma vb.) adli kaydı olduğu tespit edilmiştir."

İçişleri Bakanı Yerlikaya, vatandaşlara sağduyu çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Kıymetli Vatandaşlarım; Provokasyonlara gelmeyelim. İtidalli davranalım. Hukuk dışı yollarla, insanlara, çevreye ve mallara zarar vererek suç işlemeyelim. Devletimiz güçlüdür. Devletimize ve Milletimize karşı bu komploları kuranlar hak ettikleri karşılığı göreceklerdir."

Bu açıklamalar ışığında, provokatif eylemlerin engellenmesi ve toplumun huzurunun korunması için devletin kararlılıkla hareket ettiği vurgulandı. Yerlikaya, olayların büyümesini engellemek ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi