Emek

KESK 2 Eylül Pazartesi Günü KHK İhraçlarıyla İlgili Tüm Türkiye'de Alanlara Çıkacak

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK); OHAL KHK’lerinden hafızalarda en çok yer edeni 1 Eylül 2016 gecesi yayımlanan 672 sayılı KHK’dir.

Abone Ol

"672 sayılı KHK’nın 8. Yıldönümü vesilesi ile 02 Eylül 2024 Pazartesi günü, tüm illerde yeri ve saati Şubeler Platformlarımız tarafından belirlenmek üzere KHK İhraçlar konulu basın açıklamaları yapılması,"

KESK Merkez Yürütme Kurulu tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

"Bilindiği üzere AKP iktidarı 15 Temmuz 2016 Darbe girişimini sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüten KESK’i hedef alan saldırıların fırsatı haline getirmiş, bu kapsamda KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyesi 4.240 kamu emekçisi OHAL döneminde aradı ardına çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile “memuriyetten çıkarılmış”, ihraç edilmiştir.

Söz konusu OHAL KHK’lerinden hafızalarda en çok yer edeni 1 Eylül 2016 gecesi yayımlanan 672 sayılı KHK’dir.1 Eylül vesilesiyle barıştan, demokrasiden, özgürlük ve eşitlikten yana söylem ve talepleri yükseldiği bir günün gecesinde yayımlanan söz konusu KHK ile 50 bin 875 kamu görevlisi ihraç edilmiştir.

Öte yandan aradan geçen sekiz yıla rağmen ne yazık ki Türkiye hala OHAL hukuku ile yönetilmektedir. Emeği ile geçinen tüm kesimlere her geçen gün daha fazla yoksulluk ve sefalet dayatılmakta, baskı ve zor politikalarına her gün bir yenisi eklenmektedir.

Bu kapsamda;

672 sayılı KHK’nın 8. Yıldönümü vesilesi ile 02 Eylül 2024 Pazartesi günü, tüm illerde yeri ve saati Şubeler Platformlarımız tarafından belirlenmek üzere KHK İhraçlar konulu basın açıklamaları yapılması,

Sendikal hak ve özgürlüklerimizi hedef alan saldırılara karşı sessiz kalmayacağımızın gösterilmesi ve KESK’li ihraçlarla dayanışmamızın sürdürülmesi açısından önemlidir" ifadeleri kullanıldı.