Talip Geylan'dan Öğretmen Atamaları Tepkisi: "Türkiye’de İktidar mı Değişti?" Talip Geylan'dan Öğretmen Atamaları Tepkisi: "Türkiye’de İktidar mı Değişti?"

2024-2025 eğitim-öğretim yılı, tüm sınıflarda "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temasıyla başlarken, KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), eğitim sistemine yönelik sert eleştirilerde bulundu. AKP iktidarı döneminde sıkça değiştirilen müfredatın çocukların üstün yararını gözetmediği ve laiklikten, bilimden uzaklaştığı ifade edilen açıklamada, bu durumun toplum üzerinde her geçen yıl daha karanlık bir tablo oluşturduğu vurgulandı.

KESK, yaptığı açıklamada şunları belirtti:
"Eğitim-öğretim sisteminin iktidarın ideolojik dayatmalarıyla şekillendirilmesi, bugünümüze ve geleceğimize vurulan en büyük darbedir. Bireycilik, milliyetçilik, dini değerler ve rekabet üzerine kurulu bir müfredatın çocuklarımıza verebileceği hiçbir şey yoktur. Bu dayatmayı kabul etmiyoruz."

Açıklamanın devamında, KESK olarak bilimsel, demokratik ve laik eğitim mücadelesine devam edeceklerini vurgulayan sendika, eğitim ve bilim emekçilerinin yarın ilk dersi "barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük" temalı olarak işleyeceklerini duyurdu. KESK, "emeğin ve bilimin hakim olduğu bir ülke ve dünya için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadeleriyle, ideolojik dayatmalar karşısında duracaklarını belirtti.

KESK, çocukların anadilinde, barış ve kardeşlik içinde bir eğitim sistemi talebini yineleyerek, bu yöndeki mücadelenin devam edeceğinin altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi