Gündem

Kılıçdaroğlu: "Kötülükten, İhanetten Arınarak Çoğalacağız"

Abone Ol

Nevşehir'de Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Törenleri'nde Konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'de düzenlenen 61. Ulusal ve 35. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'ne katıldı. Etkinlikte yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş-ı Veli'nin öğretilerine vurgu yaparak toplumsal birlik ve arınmanın önemini dile getirdi.

"Kötülükten, İhanetten Arınacağız"

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Hacı Bektaş-ı Veli'nin felsefesini hatırlatarak, "Ona göre insanlar ya arınacak birlik olacak ya da arınmadan sağılıp gidecekler. Evet biz arınacağız. Kötülükten, ihanetten, incitenlerden, menfaatperestlerden arınacağız. Sevgili dostlarım arındıkça azalmayacağız, arındıkça çoğalacağız," ifadelerini kullandı.

"Hacı Bektaş Veli Geleceğin Güneşidir"

Hacı Bektaş-ı Veli'yi "çağının filozofu değil, geleceğin güneşi" olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, "Bu topraklarda binlerce yıldır yüzlerce savaş, işgal, acı ve gözyaşı görülse de, Hacı Bektaş ve öğrencileri 800 yıldır onlarca devletin, yüzlerce mücadelenin mihenk taşıdır, sarsılmaz temelidir," dedi.

"Her Ne Ararsan Kendinde Ara"

Hacı Bektaş-ı Veli'nin "her ne arar isen kendinde ara" sözüne de değinen Kılıçdaroğlu, bu ifadenin insanın kendi içindeki iyiliği ve umudu bulmasını öğütlediğini belirtti. "Bu cümle, başkalarının kanatları altında uçmayı zirve sananlara inat, özgürlüğü kendi gücünde bulan yüreklerin haykırışıdır," dedi.

"Arınarak Birlikte Ayağa Kalkacağız"

Kılıçdaroğlu, konuşmasını Hacı Bektaş-ı Veli'nin öğretileriyle şekillendirilmiş bir gelecek çağrısıyla tamamladı. "Arınmalıyız, ayağa kalkmalı ve haykırmalıyız, hep birlikte daha ileriye," diyerek, toplumsal dayanışma ve birlik mesajı verdi.