AFAD, saat 10.46'da merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi

AFAD, Malatya Kale merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'daki illerde de deprem hissedildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Sarsıntı, Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Tokat, ve Adıyaman'da da hissedildi.

Paniğe kapılan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı. Depremin hasara neden olup olmadığının belirlenmesi için saha taraması başlatıldı.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Bakan Yerlikaya, depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er,  "Şu ana kadar bizlere uluşan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor. Herkese geçmiş olsun." dedi. 

Daha sonra Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu, ''Şu ana kadar olumsuz bir ihbar yok.'' açıklamasını yaptı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise, ''Devletimizin ilgili kurumları görevleri başında.'' dedi.

ELAZIĞ VALİSİ: CAN KAYBI YOK

Elazığ Valisi, "Vatandaşlarımızda panik havası olmasa da vatandaşlarımız binaları terk etti. Can kaybı yok, yıkım yok. En büyük tesellimiz şu an itibarıyla. Tüm ekiplerimiz sahada. Arama çalışmaları devam ediyor. Binadan ilke tapta terk etme ile ilgili yaralanan bazı vatandaşlarımız var. Yıkımla ilgili herhangi bir şeyimiz yok." dedi.

NACİ GÖRÜR: ENERJİ TRANSFERİNİN BİR SONUCU

Yeni hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı Yeni hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

5.9'luk depreme ilişkin açıklama yapan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok." dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: CAN KAYBI BİLDİRİLMEDİ

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." denildi.

Editör: Haber Merkezi