Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yayımladığı yeni raporda, kavurucu sıcaklıkların etkisini sürdüreceğini ve Marmara Bölgesi’nde sıcaklıkların 38 dereceye kadar çıkabileceğini belirtti. Uzmanlar, özellikle Marmara Bölgesi’nde yaşayan vatandaşları sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Türkiye Genelinde Hava Durumu Ülkenin kuzeydoğu kesimlerinde yer yer sağanak yağışlar beklenirken, diğer bölgelerde az bulutlu ve açık hava öngörülüyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise toz taşınımı riski devam ediyor.

Marmara Bölgesi'nde Beklenen Sıcaklıklar:

  • Edirne: 37°C, Az bulutlu ve açık
  • İstanbul: 32°C, Az bulutlu ve açık
  • Kırklareli: 36°C, Az bulutlu ve açık
  • Kocaeli: 36°C, Az bulutlu ve açık
  • Balıkesir: 38°C, Az bulutlu ve açık

Ege ve Akdeniz'de de Sıcaklıklar Yüksek Ege Bölgesi'nde İzmir ve Muğla'da sıcaklıklar 36-38 dereceye kadar çıkarken, Akdeniz Bölgesi'nde Adana 35 dereceyle kavurucu bir gün geçirecek.

TMMOB Kocaeli İKK/Kocaeli İSİG Meclisi; Artık Yeter! İşçilerin Hayatı, Sağlığı Patronların Kar Hırsına Kurban Edilemez TMMOB Kocaeli İKK/Kocaeli İSİG Meclisi; Artık Yeter! İşçilerin Hayatı, Sağlığı Patronların Kar Hırsına Kurban Edilemez

Güneydoğu'da Toz Taşınımı Uyarısı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar 40 dereceyi bulacak. Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 40 derece, Gaziantep'te ise 40 derece sıcaklık bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı uyarısı yapılırken, vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar konusunda uyarılarda bulunarak, özellikle açık havada bulunacak kişilerin güneşten korunmak için tedbir almalarını önerdi.

Editör: Haber Merkezi