MEB'den Okul Müdürlerine Uyarı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokul kayıt işlemlerinde tespit edilen eksiklikler üzerine okul müdürlüklerine önemli uyarılarda bulundu. MEB, özellikle ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfların e-Okul sistemi üzerinden şube ve öğretmen belirleme işlemlerinin zamanında ve eksiksiz yapılmasını talep etti.

Eksiklikler Tespit Edildi

MEB'in yaptığı açıklamaya göre, "Kayıt Bölgesi Belirlenmemiş Adresler" raporlarının hafta sonu da dahil olmak üzere sürekli kontrol edilmesi ve gerekli adres ilişkilendirmelerinin tamamlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, zorunlu eğitim çağındaki öğrencilerin kayıtlarının ve öğrenci nakil işlemlerinin eksiksiz olarak yapılması istendi.

Önemli Tarihler ve İşlemler

İlkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf şubelerinin belirlenmesine yönelik işlemler 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu süreçte il, ilçe ve okul müdürlüklerinin yapması gereken iş ve işlemler, e-Okul sistemi üzerinden düzenli olarak kontrol edilecektir.

Eğitim-İş; “Sağlıklı eğitim, güvenli okul” talebimizi gelin birlikte haykıralım! Eğitim-İş; “Sağlıklı eğitim, güvenli okul” talebimizi gelin birlikte haykıralım!

MEB'den Gelen Talimatlar

MEB'in bilgilendirme metninde şu hususlara dikkat çekildi:

  1. Adres İlişkilendirmesi: İlkokul ve ortaokulların kayıt bölgelerinin belirlenmesine yönelik işlemler sırasında "e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi/Bakanlık MEM İşlemleri/e-Kayıt İşlemleri" ekranında yer alan "Kayıt Bölgesi Belirlenmemiş Adresler" raporlarının sürekli kontrol edilmesi ve adres ilişkilendirmelerinin tamamlanması gerekiyor.

  2. Zorunlu Eğitim Çağındaki Öğrencilerin Kayıtları: İlkokul ve ortaokulların kayıt listelerinde bekleyen zorunlu eğitim çağındaki tüm öğrencilerin kesin kayıt işlemleri, hafta sonu da dahil olmak üzere eksiksiz olarak tamamlanmalıdır.

  3. Öğrenci Nakilleri: Öğrenci nakillerine ilişkin işlemlerin eksiksiz ve zamanında yapılması, nakil başvurusu, nakil gidebilir ve nakil kabul işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

  4. Kapalı Şubeler: Eğitim öğretim faaliyetine devam edecek şubelerin "Açık" duruma getirilmesi için gerekli işlemler eksiksiz ve doğru bir şekilde yapılmalıdır.

MEB, belirtilen tarihlerde tüm işlemlerin tamamlanmasını ve sistem üzerinde gerekli düzenlemelerin yapılmasını okul müdürlüklerinden talep ediyor. Özellikle yabancı dil ağırlıklı 5. sınıf şubelerinde eğitim görmek isteyen öğrencilerin doğru bir şekilde belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

MEB'in uyarılarına dikkat edilmemesi durumunda eğitim öğretim sürecinin aksayabileceği ve öğrencilerin mağduriyet yaşayabileceği ifade edildi. Bu nedenle tüm okul müdürlüklerinin belirtilen hususlara özen göstermesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi