BÜYÜKŞEHİR'İN TARIMDA DESTEK PROJELERİ İLE KIRSALDA ARAZİLER BOŞ KALMIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, standartlara uygun, makine ve ekipman gibi çeşitli olanaklar sunarak kent çapında üretimin kalıcı olmasını sağlıyor. Bu destekle yerelde üretimin desteğisü olmaya devam eden belediye, sağlanan gelir kapılarını artırıyor.

Emekli olduktan sonra gelirlerini artırmak amacıyla Büyükşehir'in yönetim destek projelerinden yararlanan Kutlu ailesi, avokado ve passiflora dikip, bahçelerinin yanı sıra evlerindeki mutfak masraflarını da bu şekilde karşılıyor.

Avokado üreticisi Buğra Erkan ise, daha önce muz üreten bir aile olarak artan maliyetler nedeniyle alternatif ürünlere yönelmiş durumda. Büyükşehir'in destek projeleri sayesinde bahçelerini genişletmenin mutluluğunu yaşıyor.

YERELDE ÜRETİM BÜYÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin üretimden vazgeçme noktasına geldiği günümüzde, projeler ile Türkiye'ye örnek oluyor. Üreticilere sunulan değer katma değeri yüksek, tıbbi ve aromatik fidelerle ürünün çeşitliliğini arttırırken, yüksek piyasa talebi olan ürünlerle yeni gelir dönemlerinde açılıyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda sağlanan avokado ve passiflora fideleri, çiftçilere önemli bir destek sunuyor. Böylece araziler boş kalıyor ve üretim alanı genişliyor.

ÜRETİCİLERDEN DESTEK MESAJI

Anamur Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Ergun Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatiflerle sürekli iş birliği yaptığını ve ihtiyaçlarının belirlenmesinde kooperatiflerin desteklendiğini belirtti. Avokado fidanlarının kalitesine dikkat çeken Doğan, “Fidelerimiz kusursuz bir şekilde geldi ve dağıtıldı. Bu sayede büyük bahçeler yaptık” dedi.

Fide, fidan desteklerinin yanı sıra makine ve ekipman desteği de veren Büyükşehir, yeteneklerine önemli özellikler sağlıyor. Doğan, “Muz yetiştiricileri serada bu makineleri kullanıyoruz. Bizler alım rejimini değiştirerek passifloranın eklenmesine ön ayak olduk” şeklinde konuştu.

Passiflora üreticisi Mesude Kutlu ise, “Tarımı kalkındırmak zorundayız. Emekli maaşı yeterli değil, yapabilmek istiyoruz. Bu projeler çok güzel” ömrü kullanıldı. Salim Kutlu, “Bahçenin tüm masraflarını passifloradan karşılıyoruz. Çok güzel bir ürün” dedi.

YÜREĞİRLİ MİNİKLERE İTFAİYE EĞİTİMİ YÜREĞİRLİ MİNİKLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

NİTELİKLİ FİDALAR

Buğra Erkan, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin dağıttığı fidanların kalitesine dikkat ederek, “Gelen fidanlar neşeli kaliteli, kök sistemi sağlıklı. Bu bölgeye uyum sağlayan fidanlar geliyor. İyi fidanlar, doğru cinsler geliyor” şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üretim genişlemesini ve kazançlarını artırmak için destek projelerine devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi