Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli ve İstanbul Avrupa Yakası Karadeniz kıyılarında yağışların yer yer kuvvetli olacağı, Rize ve Artvin çevrelerinde ise çok kuvvetli yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı Hava Geliyor

Yapılan açıklamaya göre, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz Bölgesi geneli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Sıcaklıklar Düşecek

Meteoroloji, hava sıcaklıklarının Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağını, batı kesimlerde ise mevsim normallerinde seyredeceğini belirtti.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, İstanbul Avrupa Yakası Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Meteoroloji, vatandaşları sel, su baskını ve ani taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Rüzgar

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

TMO’dan Ürünlerin Çürütüldüğü İddialarına Yanıt: "Asılsız ve Gerçek Dışı" TMO’dan Ürünlerin Çürütüldüğü İddialarına Yanıt: "Asılsız ve Gerçek Dışı"

Halkın, meteorolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önemle tavsiye ediliyor.

Editör: Haber Merkezi