Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Ekim itibarıyla Türkiye genelinde sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar için uyarıda bulundu. Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde etkili olacak yağışlar, bazı illerde şiddetli şekilde görülecek. Bu nedenle Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'da okullar tatil edilirken, Zonguldak’ta hamile ve engelli kamu personeli için idari izin kararı alındı.

TÜRKONFED ve FNF, STK’ları  güçlendirmek için bir araya geldi TÜRKONFED ve FNF, STK’ları güçlendirmek için bir araya geldi

Meteoroloji, Batı ve Doğu Karadeniz’in yanı sıra Amasya, Tokat, Erzurum, Sakarya ve Kocaeli'de yerel kuvvetli yağışlar beklendiğini açıkladı. Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Karabük illerinde çok kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, bu bölgelerde fırtına riski de bulunuyor. Hava sıcaklıklarının ise ülke genelinde 8 ila 14 derece düşmesi bekleniyor.

Sarı ve turuncu kodlu uyarı verilen iller arasında Ağrı, Erzurum, Bolu, Sinop, Van, Kars, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu yer alıyor. Bu illerde yaşayan vatandaşların yağışların olumsuz etkilerine karşı dikkatli olmaları istendi. Özellikle çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi tehlikelere karşı uyarıda bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi