Meteoroloji Uyardı: Sıcak Hava ve Sağanak Birlikte Geliyor! Meteoroloji Uyardı: Sıcak Hava ve Sağanak Birlikte Geliyor!

Meteoroloji'den 3 Kente Sarı Kodlu Uyarı! Sağanak Kuvvetli Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon, Rize ve Artvin için sarı kodlu uyarıyı yayımladı. Son tahminlere göre, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyde ve sağanak yağış vermesi bekleniyor. Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin'de yerel olarak güçlü yağışların ortaya çıkacağı bildirildi.

Yağışlar Kuvvetli Geliyor

Meteorolojiden yapılanmaya göre, Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak yağışlar yer kuvvetli olacak. Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklar konusunda kalıcılığın dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Rüzgar ve Hava Durumu

Rüzgarın genel olarak kuzey yönlerinden, Doğu Anadolu'nun ise güneybatı yönlerinden yer güçlü (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Bu bileşenlerin olumsuz olaylarına karşı önlemli olması gerektiği vurgulanmıştır. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Haberler

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve rüzgarın neden olabileceği sele, su baskını, nakliyede aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dayanıklıdı. Özellikle Doğu Karadeniz kıyılarında yaşanabilecek bu olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi