Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Eylül hava durumu raporunu yayımladı ve birçok il için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Özellikle İstanbul, Edirne, Kocaeli, İzmir, Manisa, Muğla, Adana, Isparta, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Ankara, Eskişehir, Konya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Amasya, Trabzon, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye, Maraş ve Hatay'da yağışların etkili olması bekleniyor.

Detaylı Hava Durumu Tahmini ve Uyarılar

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum ve Amasya çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise genellikle az bulutlu ve açık olacak. Güneydoğu Anadolu'da ise yer yer toz taşınımı görülecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye, Adana’nın kuzey ve doğusu, Kahramanmaraş’ın batı, Hatay’ın kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Sarı Kodla Uyarılan İller: Edirne, Hatay, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Bölgelere Göre Hava Durumu

  • Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

  • Ege: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak.

  • Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Osmaniye, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Kahramanmaraş ve Hatay'ın bazı bölgelerinde yağışlar kuvvetli.

  • İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Bölgenin kuzeybatısında yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

  • Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. İç kesimlerde yağışlar yer yer kuvvetli.

    Yaşlılarla Dayanışma Derneği, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri ücretlerine yapılan zammı eleştirdi Yaşlılarla Dayanışma Derneği, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri ücretlerine yapılan zammı eleştirdi
  • Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

  • Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Güneydoğu Anadolu'da yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Vatandaşların uyarıları dikkate alarak tedbirli olmaları ve hava durumunu yakından takip etmeleri önem arz ediyor.

#hava_durumu #sağanak_yağış #meteoroloji #şiddetli_yağış #gök_gürültüsü #sel_uayrısı #Türkiye_hava_durumu #güncel_hava_durumu #yağış_uyarısı

Editör: Haber Merkezi