Yaşam

Meteoroloji'den Gök Gürültülü Sağanak Uyarısı: Hangi İllerde Etkili Olacak?

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Ağustos tarihine ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Raporda, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi. Vatandaşların bu bölgelerde dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

Toz Taşınımı ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Raporda, ayrıca yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiği ve Marmara, Kıyı Ege ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarların (30-60 km/saat) eseceği belirtilerek, bu durumun yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Bölgelere Göre Hava Durumu Tahminleri

  • Marmara Bölgesi: Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli’de hava az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklıklar 31°C ile 37°C arasında değişecek.

  • Ege Bölgesi: Afyonkarahisar, İzmir, Manisa ve Muğla’da az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Sıcaklıklar 29°C ile 38°C arasında olacak.

  • Akdeniz Bölgesi: Adana, Antalya, Hatay ve Isparta’da az bulutlu, doğusunda yer yer parçalı ve çok bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Sıcaklıklar 32°C ile 39°C arasında olacak.

  • İç Anadolu Bölgesi: Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Konya’da hava az bulutlu ve açık geçecek. Sıcaklıklar 28°C ile 33°C arasında değişecek.

  • Batı Karadeniz Bölgesi: Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak’ta parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor. Sıcaklıklar 27°C ile 32°C arasında olacak.

  • Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Amasya, Artvin, Samsun ve Trabzon’da parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Sıcaklıklar 27°C ile 31°C arasında değişecek.

  • Doğu Anadolu Bölgesi: Erzurum, Kars, Malatya ve Van’da parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Van’da öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıklar 26°C ile 35°C arasında olacak.

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa’da az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar 37°C ile 40°C arasında olacak.