Yaşam

Meteoroloji’den Kar ve Sağanak Yağış Uyarısı: 19 Ekim Hava Durumu

Abone Ol

Sıcaklıkların hızla düşmesiyle birlikte yurt genelinde sonbahar kendini iyice hissettirmeye başladı. Hafta sonu için plan yapanlar hava durumunu merak ederken, Meteoroloji’den kar ve sağanak yağış uyarıları geldi. Türkiye’nin birçok bölgesinde soğuk hava dalgası etkili olurken, özellikle kuzey ve doğu bölgelerde kar ve sağanak bekleniyor.

Kar ve Sağanak Kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Marmara’nın kuzeydoğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sivas çevrelerinde sağanak yağış görülecek. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun yüksek bölgelerinde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

İç Ege ve İç Anadolu’da Don Uyarısı

Meteoroloji, İç Ege ve İç Anadolu’da zirai don riskine karşı vatandaşları uyardı. Özellikle geceleri sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşeceği, bu nedenle tarımsal faaliyetlerle uğraşanların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Bölge Bölge Hava Durumu

  • Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli’nin kıyı kesimleri ile Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey kıyılarında sağanak yağış bekleniyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus etkili olacak.
  • Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerde sis ve pusla birlikte don olayları bekleniyor.
  • Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
  • İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevrelerinde öğle saatlerinde yağmur geçişleri bekleniyor. Zirai don riski bölgede etkili olacak.
  • Karadeniz: Bölge genelinde sağanak yağış, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.
  • Doğu Anadolu: Kuzey kesimlerde karla karışık yağmur ve kar görülecek. Rüzgar, güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.
  • Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.

Dikkatli Olun!

Meteoroloji, soğuk havanın etkisiyle oluşacak don olayları ve şiddetli yağışlara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle yollarda oluşacak buzlanma ve sis, sürücüler için tehlike oluşturabilir. Plan yapacakların hava durumunu göz önünde bulundurarak hareket etmeleri önemle tavsiye ediliyor.