Meteoroloji'den 'sarı kod' uyarısı: Sağanak yağış ve fırtına etkili olacak

Değerlendirmeler sonrası Meteoroloji tarafından yayımlanan 15 Haziran hava durumu raporuna göre bazı bölgelerde havanın sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde geçeceği ve 4 il için de 'sarı kod' uyarısı verildiği öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan rapora göre; İstanbul, Kocaeli, Bolu, Düzce, Sinop, Samsun, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Zonguldak ve Bartın'da sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor.

'SARI KOD' UYARISI

Söz konusu rapora göre Meteoroloji'nin uyarıda bulunduğu 4 il şöyle; Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Düzce.

Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi

HAVA SICAKLIKLARINDA DEĞİŞİM YAŞANACAK MI?

Yapılan değerlendirmelerde hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimler ile Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişikliğin yaşanmayacağı ön görülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK

Yaşanabilecek, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Meteoroloji, yağışların, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı yönünde tahminde bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi