Ankara – Ceza hukukçusu ve avukat Dr. Dilek Ekmekçi, MHP ve Ülkü Ocakları yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduktan sonra gözaltına alındı. Ekmekçi'nin ofisinde arama yapıldığı ve gözaltı işlemi gerçekleştirildiği bildirildi. Olay, hukuk camiasında ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Yenilik Partisi Sözcüsü Doç. Dr. Kemal Çiftçi, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Av. Dilek Ekmekçi'nin ofisinde arama yapıldığı ve gözaltı işlemi yapıldığı yönünde bilgilendirildik. Detayları halihazırda bilmemekle birlikte, sosyal medya paylaşımları ve önemli iddiaları sebebiyle, muhtedir çevrelerin gözdağı verme maksatlı bir işlemi olmamasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş Cinayeti ve Suç Duyurusu

Dr. Dilek Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları'nın önde gelen isimleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda, Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu ve kendisini tehdit ettikleri iddiasıyla "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlamaları yer aldı. Başsavcılığa sunulan suç duyurusunda MHP MYK üyeleri İzzet Ulvi Yönter, Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu, Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim ve MHP İstanbul İl Başkanlarının da aralarında bulunduğu toplam 25 isim bulundu.

Uyuması için 1,5 yaşındaki bebeğe alkol içiren aile Esra Erol’da gözaltına alındı. Uyuması için 1,5 yaşındaki bebeğe alkol içiren aile Esra Erol’da gözaltına alındı.

Gözaltı ve Hukuki Süreç

Ekmekçi'nin gözaltına alınması, suç duyurusu yaptığı kişiler ve bu kişilerin iddia edilen bağlantıları nedeniyle kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Avukatlar ve insan hakları savunucuları, sosyal medya üzerinden Ekmekçi'ye destek mesajları yayınlarken, olayın hukuki süreci ve olası sonuçları yakından takip ediliyor.

Editör: Haber Merkezi