Siyaset

Milletvekili Kezban Konukçu'dan Sibel Bekiroğlu İçin Soru Önergesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi Sibel Bekiroğlu'nun İş Akdinin Sonlandırılması ve Tazminat Talep Edilmesi Hakkında Soru Önergesi

Abone Ol

İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Sibel Bekiroğlu'nun iş akdinin sonlandırılması ve tazminat talepleri hakkında soru önergesi hazırladı. Konukçu, üniversite yönetimi tarafından uygulanan mobbing iddiaları ve hukuksuz işten çıkarmaları gündeme getirdi.

Önerge Metni:

İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne şu soruları yöneltti:

  1. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde akademisyenlere ve çalışanlara yönelik yöneticiler tarafından uygulanan mobbing ve yıldırma politikaları hakkında bilginiz dahilinde midir?

  2. Sibel Bekiroğlu'nun İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yaparken hukuksuz bir şekilde iş akdinin sonlandırılması hakkında bilginiz dahilinde midir?

  3. Sibel Bekiroğlu'nun hiçbir yükümlülüğü bulunmamasına rağmen Öğretim Görevlisi Yerleştirme Programı (ÖYP) kapsamında tazminat talep edilmesi hakkında bilginiz dahilinde midir?

  4. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Dekanı Şaban Doğan'ın, görev sürelerinin uzatılması talebinde bulunan diğer akademisyenlere ulaşılırken, Sibel Bekiroğlu'na ulaşılamadığı iddiaları hakkında soruşturma yapılacak mıdır?

  5. Güvenlik kayıtlarında herhangi bir taşkınlık veya olumsuzluk yaşanmamasına rağmen Sibel Bekiroğlu'nun üniversite tarafından 'Terör Tim'i çağrılarak okuldan çıkarılmasının gerekçesi nedir?

  6. Odasını toplamak ve mesai arkadaşları ile vedalaşmak isteyen Sibel Bekiroğlu'nun da içinde bulunduğu diğer kişilere soruşturma açılmasının gerekçesi nedir?

  7. Üniversite yönetimlerinin mevcut mobbing şikayetlerini incelemek ve sorumlulara gerekli idari ve cezai işlemleri uygulamak, yeni vakaların önlenmesi için adımlar atılması düşünülmekte midir?

  8. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde tarikat yapılanması iddiaları hakkında bilginiz var mıdır? Var ise, bu durumu önlemek üzere herhangi bir müdahalede bulunulacak mıdır?

  9. Üniversitelerde yapılan yönetici atamalarında hangi kriterler baz alınmaktadır? Eşitlik ve liyakat ilkeleri gözetilmekte midir?

  10. Bilimsel çalışmaların yapılması beklenen kurumlara liyakatsiz atamalar ile ne gibi bilimsel çalışmalar üretilmesi beklenmektedir?

Konukçu, soru önergelerinin TBMM'de görüşülmesini talep etti.