Paris – 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi gururlandıran milli sporcu Serkan Yıldırım, erkekler 100 metre T12 sınıfında altın madalya kazandı. Stade de France'da düzenlenen final yarışında Yıldırım, 10.70'lik derecesiyle birincilik kürsüsüne çıktı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Türk Temsilcilerinin Rakipleri Belli Oldu UEFA Avrupa Ligi'nde Türk Temsilcilerinin Rakipleri Belli Oldu

Dünya Para Atletizm Federasyonu’nun (WPA) sınıflandırma kararına itiraz ederek Alman mahkemesine başvuran ve bu süreçte yarışma hakkı elde eden Serkan Yıldırım, elemeleri başarıyla geçtikten sonra finalde müthiş bir performans sergiledi. ABD'li Noah Malande'nin 10.71'lik derecesiyle gümüş madalya kazandığı yarışta, Brezilyalı Joeferson Marinho de Oliveira ise bronz madalyayı elde etti.

Türkiye’ye İlk Altın Madalya

Serkan Yıldırım'ın bu zaferi, Türkiye'ye para atletizmdeki ilk altın madalyayı getirdi. Daha önce Türkiye, Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda Semih Deniz ile erkekler 1500 metre T11 sınıfında bronz madalya kazanmıştı. Bu sonuçla Türkiye, para atletizmdeki madalya sayısını ikiye çıkarmış oldu.

Yıldırım’ın bu tarihi başarısı, hem Türk sporunun hem de para atletizm camiasının büyük takdirini topladı. Yarış sonrası yaptığı açıklamada, “Bu altın madalyayı ülkeme armağan ediyorum. Çok çalıştım, inandım ve başardım. Destek olan herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Editör: Haber Merkezi