Otomotiv İlanlarında Yeni Dönem

Elektrik Mühendisleri Odası; Her türlü elektronik cihaz endişe kaynağı haline gelmiştir Elektrik Mühendisleri Odası; Her türlü elektronik cihaz endişe kaynağı haline gelmiştir

Tüketici mağduriyetlerinin önüne geçmek ve sahte ilanlarla yapılan fiyat manipülasyonlarını engellemek amacıyla "doğrulanmış ilan" düzenlemesi yakında otomotiv ilanları için de devreye girecek. Bu düzenleme kapsamında, ilan vermek isteyen vatandaşlar, EİDS (Elektronik İlan Doğrulama Sistemi) üzerinden doğrulama sürecine tabi tutulacak. Ticaret Bakanı Bolat, sistem entegrasyonları sayesinde, ilana konu taşıtın ilan veren kişiye veya bu kişinin birinci ve ikinci derece kan hısımlarına ya da eşine ait olduğunun doğrulandıktan sonra ilanın verilebileceğini belirtti.

Bakan Bolat, ayrıca galericilerin de ilan verebilmesi için yetki belgesine sahip olmaları gerektiğine dikkat çekti. Yetki belgesi olmayan galeriler, artık ilan girişi yapamayacak. Bu düzenleme ile sektörde sadece ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yetkilendirilebilmesi mümkün olacak.

23 Milyon Lira Ceza Uygulandı

Bakan Bolat, otomotiv sektöründe yetki belgesi olmadan faaliyet gösteren işletmelere yaklaşık 23 milyon lira idari para cezası verildiğini açıkladı. Bu düzenlemeyle, gerçeğe aykırı veya yanıltıcı ilanların önüne geçilerek spekülatif fiyat artışlarını önlemek hedefleniyor. Bolat, "6 ay 6 bin kilometre" düzenlemesi olarak bilinen kısıtlama kapsamında da bugüne kadar yaklaşık 52 milyon lira para cezası uygulandığını belirtti.

Denetimler ve Cezalar Devam Ediyor

Otomotiv piyasasında yapılan düzenlemeler ve yoğun denetimler sayesinde, vatandaşların sıfır ve ikinci el araçlara daha kolay ulaşmasının sağlandığını ifade eden Bolat, otomotiv sektöründeki normalleşmenin artarak devam edeceğini öngördüklerini söyledi. Bolat, "Bakanlık olarak piyasanın adil, rekabetçi ve istikrarlı şekilde işlemesini sağlamak amacıyla denetimlerimiz önümüzdeki günlerde de hız kesmeden devam edecek," dedi.

Bu düzenlemeler ve denetimler, tüketici haklarını korumak ve piyasanın şeffaf ve adil bir şekilde işlemesini sağlamak amacıyla sürdürülüyor. Otomotiv sektöründeki gelişmeler ve düzenlemeler Bakanlık tarafından yakından takip edilmeye devam edecek.

Editör: Haber Merkezi