Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda önemli pozisyonlara yeni atamalar gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda Değişiklikler Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevinden alınırken, yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit atandı.

Milli Savunma Bakanlığı’nda Yeni Atama Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci’nin yerine Musa Heybet atandı.

Sağlık Bakanlığı’nda Görev Değişikliği Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz görevden alındı ve bu göreve Yasin Ayfer Erkoç getirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Yeni Görevlendirmeler Bakan Yardımcılığı görevine Muhammet Kasım Gönüllü atanırken, Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin’in yerlerine Emre Dabak getirildi.

Bakan Uraloğlu: Türkiye'de Çağrı Cihazlarıyla İlgili Risk Bulunmuyor Bakan Uraloğlu: Türkiye'de Çağrı Cihazlarıyla İlgili Risk Bulunmuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Atamalar Türkiye Petrolleri A.O. Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Kerim Taşkıran ve Muhammed Talha Pamukçu atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Görev Değişiklikleri Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu görevden alındı ve yerine Erhan Karakaya atandı. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ise Hakan Doğanay getirildi.

Diğer Kurumlarda Yapılan Atamalar

  • Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcılığına Murat Kazancı getirildi.
  • TÜBİTAK Başkanlığına Prof. Dr. Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Mesut Güner, Yönetim Kurulu Üyeliğine Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil atandı.
  • Orman Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine Muhammed Salih Çetiner, Mustafa Özkaya ve İbrahim Yüzer getirildi. Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ise Zafer Derince atandı.
  • Rekabet Kurulu’nda, Berat Uzun’un görevden alınmasının ardından yerine Rıdvan Duran atandı.

Bu atama kararları, ilgili bakanlıklarda ve kurumlarda önemli bir yeniden yapılanma sürecinin parçası olarak değerlendiriliyor.

Editör: Haber Merkezi