Mersin Toroslar'da Sağlık Çalışanlarına Şiddet: Hemşire Boğulma Tehdidiyle Karşı Karşıya Kaldı, Hekim Ölümle Tehdit Edildi

Mersin’in Toroslar İlçesi’nde bulunan Yalınayak Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) yaşanan şiddet olayı tüm sağlık çalışanlarını derinden sarstı. 20 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen olayda, bir hasta yakını görevli hemşireye küfür, hakaret, ölüm tehdidi ve fiziksel şiddet uygulayarak hemşireyi yere yatırıp boğmaya çalıştı. Nefessiz kalan hemşireyi kurtarmaya çalışan hekim ise saldırgan tarafından darp edilip ölümle tehdit edildi.

Olay, çocuğuna aşı yaptırmak için Yalınayak ASM’ye gelen bir baba ile başladı. Hemşirenin, odada başka bir gebe hastayı muayene edeceği gerekçesiyle babanın aşı odasından çıkmasını rica etmesi üzerine hasta yakını sözlü ve fiziksel saldırıya geçti. Hemşireye şiddet uygulayan saldırgan, olaya müdahale eden hekime de darp girişiminde bulundu. Durumun ciddiyeti üzerine sağlık çalışanları beyaz kod vererek olaya müdahale edilmesini sağladı. Saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı ve adli süreç başlatıldı.

Mersin Tabip Odası, olayın ardından yaptığı açıklamada, hemşireye ve hekime geçmiş olsun dileklerini ileterek hukuki süreçte tam destek vereceklerini duyurdu. Tabip Odası’nın açıklamasında ayrıca, uzun süredir gündemde olan "Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı"nın acilen kabul edilmesi gerektiği vurgulandı.

“Toroslar İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Yalınayak Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli hemşire arkadaşımız ve meslektaşımız bugün hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Hemşireyi kurtarmaya çalışan meslektaşımız da darp edilmiş ve tehdit edilmiştir. Bu korkunç olay, sağlıkta şiddetin geldiği noktayı gözler önüne sermektedir. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun diliyor, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.”

TMO’dan Ürünlerin Çürütüldüğü İddialarına Yanıt: "Asılsız ve Gerçek Dışı" TMO’dan Ürünlerin Çürütüldüğü İddialarına Yanıt: "Asılsız ve Gerçek Dışı"

Mersin Tabip Odası ayrıca, Sağlık Bakanlığı'na seslenerek, sağlıkta şiddetin durdurulması için acil ve etkili yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı. “Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz!” diyen sağlık çalışanları, #SağlıktaŞiddet ve #SağlıktaŞiddetSonaErsin etiketleri ile sosyal medya üzerinden de destek çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi