Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamada yaralı sayısı 25’e yükseldi. Yaralılardan 6’sının durumunun ağır olduğu, 2’sinin ise entübe durumda olduğu açıklandı.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri yakınında faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre 20 kişi yaralanırken, yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Oba2

Vali Karadeniz: 2 Yaralı Entübe Durumda

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, olay yerinden yaptığı açıklamada, 21 yaralının tespit edildiğini ve 12 kişinin ambulanslarla hastaneye kaldırıldığını söyledi. Vali Karadeniz, "2 yaralı entübe durumda. Fabrika yetkilileri içeride başka kimsenin olmadığını belirtti, ancak son kontroller yapılıyor" dedi. Fabrikada toplamda 59 kişinin vardiyada olduğu açıklandı.

Cevahir Yıldız; Filistin halkına yapılan zulme sessiz kalmak zalimle işbirliği yapmaktır Cevahir Yıldız; Filistin halkına yapılan zulme sessiz kalmak zalimle işbirliği yapmaktır

Valilik: 6 Kişinin Durumu Ağır

Sakarya Valiliği’nden yapılan açıklamada, 2’si entübe olmak üzere 6 ağır yaralının bulunduğu ve toplamda 25 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilik ayrıca yangının soğutma çalışmalarının devam ettiğini ve fabrikada kimsenin kalmadığını duyurdu.

Belediye Başkanı Alemdar'dan Açıklama

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, patlamanın çatı katında gerçekleştiğinin tespit edildiğini belirtti. Yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını ifade eden Alemdar, "Patlamanın sebebi henüz bilinmiyor, yangın devam ettiği için tespit yapılamıyor" dedi. Patlamanın ardından yükselen dumanların ilçenin çeşitli yerlerinden görüldüğü bildirildi.

1 Kişi Kurtarıldı, Soruşturma Başlatıldı

Patlama sırasında siloda mahsur kalan bir kişinin ekipler tarafından kurtarıldığı açıklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili adli soruşturmanın Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldığını duyurdu.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili de sosyal medya hesabından olaya tepki gösterdi. EMEP yetkilisi, 2020 yılında Hendek’te yaşanan havai fişek fabrikası patlaması ve geçen yıl Derince’de TMO’daki patlamaları hatırlatarak, yeterli önlemlerin alınmaması nedeniyle bu tür olayların yaşandığını belirtti.

Editör: Haber Merkezi