İsviçre ve Türkiye’den sanatçıların eserlerinden oluşan Sanat, Feminizm ve Ekolojik Dönüşüm sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Cermodern Ankara’da açılıyor.
Daha adil ve sürdürülebilir bir gelecek için sanat ve kadınlar neler yapabilir? Şimdiye kadar birbirinden bunca ayrı düşmüş doğa ve kültür, birey ve topluluk, bilginin farklı disiplinleri, rasyonalite ve bilinçliliğin diğer türleri yeniden nasıl bir araya getirilebilir? Sanatsal projeler vasıtasıyla yeni ağlar ve bağlantılar nasıl yaratılabilir?
Bu sorular, İsviçre ve Türkiye’den sanatçıları bir araya getirdi. İsviçre-Türkiye sanat projesi “Kadınlık ve Sürdürülebilirlik”, sürdürülebilirliğin öncelikli durumunu sanat aracılığıyla kadın bakış açısından ele alıyor.
Kaos GL’nin de desteğiyle hazırlanan sergi için, İsviçre’den sanatçılar, Talaya Schmid, Aglaia Haritz ve Patricia Jacomella ve Türkiye’den sanatçılar, Gözde İlkin, SENA ve Ecem Yerman, sanatsal bir etkileşim ve sanat üzerine konuşmalar, atölyeler, performans, açık oturumlar ve CerModern’de sergilenecek işlerin üretim süreci için Ankara’da bir araya geliyor. Sanat, feminizm ve çevresel konulardaki kilit isimleri bir araya getirecek olan sergi 8 Mart 2022 Dünya Kadınlar Günü’nde açılacak.
Proje; çeşitli karşılaşmaların, farklı gruplar içerisinde birlikte öğrenmenin, birlikte çalışma olanaklarının ve iş birliklerinin önünü açarak, beraber yeni hikayelerin yazılmasını sağlamak ve sürdürülebilirlik konusunu kesişimsel, insan-merkezci olmayan ve disiplinleri-aşan farklı bakış açılarını yeniden düşünmek, vurgulamak ve geliştirmek için fırsat yaratacak bir deneysel süreç olarak tasarlandı.