Emek

SES Adana Şubesi'nden Sert Açıklama: "Sağlık Emekçilerinin Hakları Gasp Ediliyor!"

Abone Ol

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Adana Şubesi, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’nde sağlık emekçilerinin yaşadığı ekonomik zorlukları ve hak kayıplarını dile getiren bir basın açıklaması yaptı. SES Adana Şubesi YÖnetim Kurulu üyesi Abdulbari Kahraman, sağlık emekçilerinin talep ettikleri ücretleri alamadığını, nöbet ücretlerinin ve teşvik ödemelerinin zamanında yapılmadığını belirtti.

"Ödemeler Gecikiyor, Emekçiler Mağdur Ediliyor"

Kahraman, toplu iş sözleşmesi (TİS) ile elde edilen kazanımların zamanında ödenmediğini ve açıklanan enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmaması nedeniyle sağlık emekçilerinin alım gücünün giderek azaldığını ifade etti. "Alın terimizin karşılığını ya eksik alıyoruz ya da ödemeler günler sonra hesabımıza yatıyor. Bu da paramızın değer kaybetmesine neden oluyor," dedi.

Sağlık emekçilerinin tek kalemde, emekliliğe yansıyacak, insan onuruna yakışacak şekilde ve zamanında ödenen bir maaş sistemini talep ettiklerini vurgulayan Kahraman, şu anki uygulamanın sağlık çalışanlarını ekonomik anlamda zor durumda bıraktığını belirtti. "Ayrı ayrı günlerde parça halinde yatan ödemeler hem enflasyon karşısında değer kaybediyor hem de ödemeler zamanında yapılmadığı için binlerce sağlık emekçisi kredi kartı ve kredi borçlarının faiz yükü altında eziliyor," diye konuştu.

"Sağlık Emekçilerine Yapılan Uygulamaları Kabul Etmemiz Mümkün Değil"

Kahraman, şehir hastaneleri ve geçiş garantili projeler için milyarlarca liralık ödemelerin dolar bazlı ve zamanında yapıldığına dikkat çekerek, sağlık emekçilerinin hak ettiği ücretlerin geciktirilmesini ve azaltılmasını kabul edilemez bulduklarını belirtti. "Ailemizden, eşimizden, çocuğumuzdan ayrılıp ekonomik kaygılarla tuttuğumuz nöbetlerin ücretleri iki ay sonra ödeniyor ve alınan para bu süreçte değer kaybediyor," dedi.

Hasta garantili şehir hastaneleri ve geçiş garantili projeler gibi kamu harcamalarının aksine, sağlık emekçilerine yapılan ödemelerin geciktirilmesi ve eksik yapılmasının adil olmadığını vurgulayan Kahraman, "Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli ve sağlık emekçilerinin hakları tam olarak teslim edilmelidir," ifadelerini kullandı.

"Mücadelemiz Devam Edecek"

Kahraman, SES olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve sağlık emekçilerinin hak ettikleri ücretlerin düzenli ve zamanında ödenmesi için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. "Bu yanlış uygulamalar sona erene kadar sahada ve sağlık kuruluşlarında mücadelemizi sürdüreceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.