BAŞKAN SEÇER’DEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI BAŞKAN SEÇER’DEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Seyhan Belediyesi, bu yıl 10'uncusu düzenlenen “Sokakta Satranç Var” etkinliği ile satrançseverleri bir araya getirdi. Etkinlik, Seyhan Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde Kadın Kafe’de gerçekleştirildi.

Her yıl okullar açılmadan önce geleneksel olarak düzenlenen etkinlik, 7'den 70'e herkesin katılımına açık olarak düzenlendi ve büyük ilgi gördü. Satranç severler, hamlelerini heyecan ve coşku içinde yaparak keyifli bir gün geçirdi.

Seyhan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Sokaklarda satranç oynamanın keyfini ve önemini paylaşmak üzere Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğinde satrançseverleri bir araya getirdik. Satranç, sadece bir oyun değil; strateji geliştirmeyi, problem çözmeyi ve sabırlı olmayı öğreten bir hayat okuludur. Bu etkinlik, hem satrancı daha erişilebilir hale getirirken hem de topluluk olarak bir arada olmanın değerini hatırlatıyor. Çocuklar ve gençler için hem zihinsel gelişimlerine katkı sunmak hem de sosyal bağlarını güçlendirmek için harika bir fırsat sunuyor” ifadelerine yer verildi.

Sokakta Satranç Var 1

Etkinlik, farklı yaş gruplarının ve kültürlerin ortak bir noktada buluşmasını sağlarken, satrancı sadece kapalı mekanlarda değil, her yerde ve her an erişilebilir kılmayı amaçlıyor. Satranç gibi bir oyunu sokaklara taşımak, spor ve bilginin her yerde olabileceğini gösterirken, çocukların zihinlerini geliştirirken aynı zamanda sokaklarda spor yapmanın, paylaşmanın ve öğrenmenin keyfini çıkarmalarını sağlıyor.

Etkinliğe katılan tüm satrançseverlere başarılar dileyen Seyhan Belediyesi, sporun ve bilginin erişilebilirliğini artırmayı ve toplumsal bağları güçlendirmeyi sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi