SGK Geri Ödeme Listesine 61 Yeni İlaç Eklendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) geri ödeme listesine 61 ilacın daha eklendiğini duyurdu. Yeni eklenen ilaçlardan 58'inin yerli üretim olduğunu belirten Bakan Işıkhan, bu gelişmeyle geri ödeme kapsamındaki toplam ilaç sayısının 8 bin 786'ya ulaştığını söyledi.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından yapılan düzenlemeyle 58’i yerli üretim olmak üzere 61 ilacı daha geri ödeme listesine dahil ediyoruz. Ocak-Ekim döneminde ise toplamda 397 ilaç geri ödeme kapsamına alındı.” dedi. Ayrıca vatandaşlara sağlıklı bir ömür dileyen Işıkhan, ilaçların hastalara şifa olmasını temenni etti.

Ne eğitimde ne işte olan gençlerin durumuna dikkat çeken DEVA Partili Avşar; “2,5 milyon genç nerede?” Ne eğitimde ne işte olan gençlerin durumuna dikkat çeken DEVA Partili Avşar; “2,5 milyon genç nerede?”

Yayımlanan görsele göre, geri ödeme listesine alınan ilaçlardan 9'u diyabet, 5'i antitrombotik, 2'si Alzheimer ve 1'i kronik immün trombositopeni tedavisinde kullanılacak ilaçlardan oluşuyor.

Editör: Haber Merkezi