Sivas Olaylarında Yaşamını Yitirenler Anılıyor: "Bu Dava Zaman Aşımına Uğrayamaz"

1993 yılında yaşanan Sivas olaylarında hayatını kaybedenleri anmak üzere yapılan yürüyüşe katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamalarda "Bu kararın insanlığa karşı işlenen suç üzerinden verilmesini önemsiyoruz" ifadelerinde bulundu.

Madimak Katliami Yuruyus

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta çıkan olaylarda hayatını kaybedenleri 31'inci yılında anmak üzere bir araya gelen kitle sabah saat 09.00'da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi’nde toplanarak yürüyüşe başladı. Yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlerin ailelerinin de yer aldığı kortejde ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncay Bakırhan, Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan da yer aldı.

G Rd5 Hs Xk A A948 M

Meteoroloji ve AKOM'un Uyarıları Meteoroloji ve AKOM'un Uyarıları

"Bu Dava Zaman Aşımına Uğrayamaz"

Anma yürüyüşü sonrası açıklamalarda bulunan Özel, şu sözleri sarf etti:

"Bu dava zaman aşımına uğrayamaz. İnsanlık için umudumuzu ve ümidimizi koruyoruz. Bu kararın insanlığa karşı işlenen suç üzerinden verilmesini önemsiyoruz."

Anma etkinliğinde, olaylarda hayatını kaybedenlerin isimleri okunarak saygı duruşunda bulunuldu ve ardından katılımcılar, olayların gerçekleştiği Madımak Oteli önüne karanfil bıraktı. Katılımcılar, olayların unutturulmaması ve sorumluların cezalandırılması için adalet çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi