Bakan Yerlikaya'dan Açıklama: 'Kuyu-26' Operasyonunda 8 Şüpheli Yakalandı Bakan Yerlikaya'dan Açıklama: 'Kuyu-26' Operasyonunda 8 Şüpheli Yakalandı

GÜRBULAK GÜMRÜK KAPISI'NDA 2.2 TON METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza birimleri, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen başarılı bir operasyonda, İran'dan Türkiye'ye giriş yapan bir tırda toplam 2.2 ton metamfetamin ele geçirdi. Yasal yük olarak beyan edilen pudra cinsi eşya içerisinde gizlenmiş halde bulunan uyuşturucunun, yapılan analizler sonucunda metamfetamin olduğu tespit edildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi'nin koordinesinde, Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucu, İran'dan gelen tır mercek altına alındı. Araç yakın takibe alındı ve yapılan detaylı denetimler sonucunda yasal yük olarak beyan edilen pudra cinsinden alınan numunelerin testlerinde uyuşturucu madde olduğu belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmektedir. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, özverili çalışmaları ve dikkatli gözlemleri sayesinde uyuşturucu kaçakçılığına büyük darbeler indirmeye devam ediyor. Uyuşturucu maddelerin yasadışı trafiğini önlemek amacıyla yürütülen bu kararlı mücadele, gençlerin ve toplumun sağlığını koruma hedefiyle sürdürülmektedir.

Editör: Haber Merkezi