ANKARA / 20 AĞUSTOS 2024 – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının enflasyon muhasebesi konusundaki beklentilerini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a iletti. Hisarcıklıoğlu, bu konudaki istişarelerin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile TOBB'da gerçekleştirildiğini açıkladı.

Toplantının eylül ayında açıklanacak Orta Vadeli Program ve reel sektörün yaşadığı sıkıntılar konusuna odaklandığını belirten Hisarcıklıoğlu, “7,5 saat süren faydalı ve çözüm odaklı bir toplantı oldu. KOBİ'lerin finansmana erişim zorlukları ve emek yoğun sektörlerde yaşanan rekabet sorunları gibi konulara değindik. Enflasyonla mücadele sürecinde atılması gereken adımları ve iş dünyamızın enflasyon muhasebesi konusundaki beklentilerini görüştük” dedi.

Bakan Şimşek: “En Zor Dönemi Geride Bıraktık, Enflasyonu Tek Hanelere İndireceğiz” Bakan Şimşek: “En Zor Dönemi Geride Bıraktık, Enflasyonu Tek Hanelere İndireceğiz”

Hisarcıklıoğlu, istişarelere açık yaklaşımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Şenel’e teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi