TÜM BEL-SEN: Adana Seyhan Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Uzlaşması Sağlandı

Mecidiyeköy’de “Artık Yeter! Geçinemiyoruz!” Sloganlarıyla İşçi Buluşması Mecidiyeköy’de “Artık Yeter! Geçinemiyoruz!” Sloganlarıyla İşçi Buluşması

Tüm Bel-Sen'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Adana Seyhan Belediyesi'nde tıkanan toplu sözleşme sürecinin sona erdiği bildirildi. Açıklamaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ve Genel Sekreter İzzettin Alpergin'in katılımıyla yapılan görüşmeler sonucunda şube ve üye talepleri doğrultusunda uzlaşmaya varıldı.

Tüm Bel Sen tarafından yapılan açıklamada, sürecin uzlaşmayla sonuçlanmasında emeği geçen herkese teşekkür edildiği belirtildi.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise konuyla ilgili açıklamasında; "Toplu sözleşmenin mutabakatla sonuçlanmasında belediyenin içinde bulunduğu tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen emekten yana tutumunuz , katkı ve duyarlığınız için teşekkür ederiz. Ayrıca sürecin başından bugüne kadar CHP Genel başkan yardımcısı sayın Gamze TAŞÇIER’in sendikal haklar konusunda göstermiş olduğu duyarlılığa ve çözümden yana tavrı için de ayrıca teşekkür ederiz" ifadesi kullanıldı.

Tüm Bel-Sen Adana Şube tarafından üyelere gönderilen mesajda ise şunlar belirtilmiştir; "Sayın Üyemiz, Bugün Ankara'da yapılan toplantıda; Seyhan Belediyesi'nde, 1 Nisan 2024 - 15 Haziran 2025 tarihlerini kapsayacak şekilde aylık net 12.000 TL toplu sözleşme farkı ödenmesi teklif edilmiştir. Geçmişe dönük alacakların 3 ay içerisinde ödeneceği bildirilmiştir." 

Editör: Haber Merkezi