Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gece saatlerinde yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 8 aktif orman yangınının devam ettiğini bildirdi. Yangınlar ülkenin çeşitli bölgelerinde kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Aydın

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde 30 saattir devam eden orman yangınına gece görüşlü helikopterlerle müdahale ediliyor. Alhisar Mahallesi'nde dün 16.45’te başlayan yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanıyor. Hışımlar, Güre ve Yeşilköy mahallelerinde ekipler yangının yayılmasını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

TÜİK Verilerine Göre Türkiye'de ortalama Yaşam Süresi 77,3 Yıla Düştü TÜİK Verilerine Göre Türkiye'de ortalama Yaşam Süresi 77,3 Yıla Düştü

İzmir-Karşıyaka

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda başlayan orman yangını üçüncü gününe girdi. Yangın, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılırken, yerleşim yerleri ve sanayi siteleri tehdit altında kaldı. 3 mahallenin boşaltılmasına neden olan yangına gece görüşlü helikopterler destek veriyor.

İzmir-Urla

Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi’nde makilik alanda çıkan yangın, bölgedeki bir siteyi tehdit etti. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, siteye ulaşmadan yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Jandarma ve AFAD ekipleri, siteyi tedbiren tahliye etti.

İzmir-Menderes

Menderes ilçesinin Şaşal Mahallesi yakınlarında çıkan orman yangınına ilişkin İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının kopan bir elektrik telinin kıvılcımı nedeniyle çıktığını açıkladı. Yangına müdahale 8 dakika içinde başladı ve Tahtalı Barajı çevresinde çalışmalar sürüyor.

Muğla

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde devam eden orman yangını, Aydın’ın Bozdoğan ilçesinden Yeşilköy Mahallesi’ne ulaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tüm kurumların yangına anında müdahale ettiğini belirterek, yangınların kontrol altına alınması için çalışanlara teşekkür etti.

Bolu

Bolu’nun Göynük ilçesindeki orman yangını, zorlu arazi koşulları nedeniyle kontrol altına alınamadı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, yangının 30 kilometrelik bir alanda devam ettiğini ve şu ana kadar 12 farklı noktadan 3’e indirildiğini açıkladı.

Karabük

Karabük’ün Ovacık ilçesindeki orman yangını, gece saatlerinde kontrol altına alınması bekleniyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, yangının çıkış sebebinin henüz belirlenemediğini söyledi ve çalışmaların gece boyunca süreceğini kaydetti.

Manisa

Manisa’nın Gördes ilçesinde başlayan ve Salihli ile Gölmarmara ilçelerine sıçrayan orman yangınları devam ediyor. Yangınla mücadele kapsamında 6 uçak, 14 helikopter ve 450 personel görev yapıyor. Manisa Valisi Enver Ünlü, yangın riskinin devam ettiği bölgelerde incelemelerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi