Spor

Türkiye'ye Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda İki Madalya

Abone Ol

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türk milli tekvandocuları büyük bir başarıya imza attı. Milli tekvandocu Ali Can Özcan, erkekler K44 58 kiloda gümüş madalya kazanırken, kadınlar K44 52 kiloda mücadele eden Meryem Betül Çavdar ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Grand Palais'te düzenlenen para tekvando müsabakalarında Ali Can Özcan, bu kategorinin 1 numaralı seribaşı olan İsrailli rakibi Asaf Yasur'la altın madalya maçına çıktı. Çekişmeli geçen maçta rakibine 19-12 yenilen Ali Can, Paralimpik Oyunları’nda Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden milli sporcuya destek verdi.

Ali Can Özcan, kariyerinde ikişer kez Avrupa şampiyonluğu ve ikinciliği bulunan, dünya şampiyonalarında 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanmış bir sporcu olarak paralimpik oyunlardaki ilk madalyasını elde etti.

Meryem Betül Çavdar’dan Bronz Madalya

Grand Palais'te düzenlenen müsabakalarda Meryem Betül Çavdar, kadınlar K44 52 kilo kategorisinde 1 numaralı seribaşı Meksikalı Jessica Garcia Quijano'yla karşı karşıya geldi. Baştan sona üstün bir performans sergileyen Meryem Betül, rakibini 6-3 yenerek bronz madalya kazandı. Bu madalya, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'nin ilk madalyası oldu.

Meryem Betül Çavdar, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nda da K44 49 kiloda gümüş madalya kazanmıştı. Kariyerinin ikinci paralimpik madalya sevincini yaşayan milli sporcu, bu başarısını tatamite Türk bayrağıyla tur atarak kutladı. Karşılaşmayı izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da milli sporcunun sevincine ortak oldu.

Türkiye, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda kazandığı bu iki madalyayla, sporcularının azim ve kararlılıklarını bir kez daha kanıtlamış oldu.