Yerel Haberler

Uluslararası Güzellik Uzmanları Federasyonu'ndan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'e Teşekkür

Abone Ol

ADANA – Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in girişimleri sonucunda, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının "haftada bir gün kapatma" kararından muaf tutulması kararlaştırıldı. Bu gelişme, güzellik sektöründe büyük memnuniyet yarattı.

Uluslararası Güzellik Uzmanları Dernekleri Federasyonu Başkanı Nuran Şahin, Ticaret Bakanlığı'nın kararına göre berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapanması uygulamasından, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının muaf tutulması kararının alınmasında etkili olan Adana Valisi Köşger’e teşekkür etti.

"Vali Köşger’in Kararlılığı Sektörü Rahatlattı"

Federasyon Başkanı Nuran Şahin, Türkiye genelinde 120 bin güzellik salonu, 300 bin kuaför ve 400 binden fazla güzellik uzmanı ile sektörle ilişkili 1,5 milyon insanı doğrudan ilgilendiren bu önemli kararın alınmasında Adana Valisi Köşger’in kararlı tutumunun etkili olduğunu vurguladı. Şahin, “Sayın Valimize, uygulamanın başladığı tarihten itibaren kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının kapalı olmasının, tüketicilerin hizmet almasında yaşadıkları zorlukları, düğün ve nişan organizasyonları ile turizm sektörüyle bağlantılı aksaklıkları aktardık. Görüşmemiz sonrası, Sayın Adana Valimiz Yavuz Selim Köşger, Ticaret İl Müdürü ve diğer ilgili birimlerle görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler sonucunda, işyerlerimizin ‘haftada bir gün kapatılması kararından’ muaf tutulması yönünde bakanlık nezdinde de girişimlerde bulunuldu" dedi.

"Adana Güzellik Sektöründe Öncü Oldu"

Adana'nın bu konuda öncülük yapmasının şehirdeki güzellik sektörü için büyük önem taşıdığını ifade eden Şahin, “Türkiye genelinde yüzde 99’u kadın olan yaklaşık 1,5 milyon çalışanı ilgilendiren bu kararın alınmasında Adana’nın öncülük etmiş olması, şehrin güzellik sektörü açısından önemini daha da artırdı” diye konuştu.

Nuran Şahin, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'e bu önemli düzenlemenin sağlanmasındaki katkılarından dolayı tekrar teşekkür ederek, bu kararın sektörde çalışanların ve hizmet alan vatandaşların memnuniyetini artıracağını belirtti.