Genel Müdürlük: “Suriye Uyruklu 2,5 Milyon Kişiye Türk Vatandaşlığı Verildiği İddiası Gerçek Dışı”

Genel Müdürlük, bazı televizyon programlarında yer alan ve "Suriye uyruklu 2,5 milyon kişiye Türk vatandaşlığı verildiği" yönündeki iddiaları yalanladı. Bakanlık, bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu ve hiçbir dayanağının bulunmadığını açıkladı.

Açıklamada, Türkiye'de geçici koruma statüsünde bulunan Suriye uyruklu kişilerin sayısının 238 bin 768 olduğu belirtilirken, bunların 134 bin 624'ünün yetişkin, 104 bin 144'ünün ise çocuk olduğu aktarıldı. Yeni Kabine döneminde ise yalnızca 183 Suriye uyruklu kişinin Türk vatandaşlığı kazandığı ifade edildi.

Genel Müdürlük, bu iddiaların kamuoyuna yanıltıcı bilgi sunduğunu ve dezenformasyon içerikli olduğunu vurguladı. "Bakanlığımızın resmi sayıları ortadayken, gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan sayıların gerçekmiş gibi paylaşılması iyi niyetle bağdaşmayan bir tutumdur," denildi.

Kamuoyuna bu tür asılsız bilgilere itibar edilmemesi yönünde uyarıda bulunulan açıklamada, resmi verilere dayalı bilgilere güvenilmesi gerektiği vurgulandı.

TMMOB Kocaeli İKK/Kocaeli İSİG Meclisi; Artık Yeter! İşçilerin Hayatı, Sağlığı Patronların Kar Hırsına Kurban Edilemez TMMOB Kocaeli İKK/Kocaeli İSİG Meclisi; Artık Yeter! İşçilerin Hayatı, Sağlığı Patronların Kar Hırsına Kurban Edilemez

Editör: Haber Merkezi