Yeni Eğitim-Öğretim Dönemi Sıkıntılarla Başladı! CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, Taşımalı Eğitimde Yaşanan Sorunlara Dikkat Çekti

CHP'li Şevkin: "TOKİ, Lüks Konutu Bırak, Depremzedelere Konut Yap!" CHP'li Şevkin: "TOKİ, Lüks Konutu Bırak, Depremzedelere Konut Yap!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının sorunlarla başladığını belirtti. Başkan Şahin, Tarsus’un kırsal bölgelerinde yaşayan öğrencilerin ulaşım konusunda ciddi sorunlar yaşadığını ve velilerden çok sayıda şikayet aldıklarını ifade etti.

Şahin, taşımalı eğitimle ilgili yaşanan sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. "Tarsus’ta taşımalı eğitimle ilgili büyük sıkıntılar gözlemliyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile bu konuda bir görüşme gerçekleştirdik, ancak sorunların çözümü için daha fazla adım atılması gerekiyor" dedi.

Başkan Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan ihalelere katılan servis işletmecilerinin sunulan tekliflerin tatmin edici bulunmadığını belirterek, "Bu durum, eğitimde fırsat eşitliğini engelliyor. Köylerden taşıma ile gelemeyen öğrenciler derslerinden geri kalıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekmekte" şeklinde konuştu.

Tarsus’un birçok noktasından taşımalı eğitimle ilgili şikayetlerin geldiğini belirten Şahin, “Çocuklarımızın eğitim hayatına ivedi bir şekilde devam etmesi elzemdir. CHP olarak, bu konunun takipçisiyiz ve yetkilileri sorunun çözümü için göreve davet ediyoruz” dedi.

Başkan Şahin, geçtiğimiz ay Tarsus Belediye Meclis toplantısında eğitim sorunlarını dile getirmelerinin ardından Cumhur İttifakı meclis üyelerinin toplantıyı terk etmeleri ve partilerini suçlamalarına da değindi. Şahin, "Eğitim sistemi ve ekonomi politikaları yanlışlarla dolu. Bu durum çocuklarımızın temel haklarından mahrum kalmasına neden olmaktadır" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi