İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 9 Günlük Kurban Bayramı Tatilinin İlk Gününde 852 Trafik Kazası Meydana Geldi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde meydana gelen trafik kazalarına ilişkin çarpıcı veriler paylaştı. Yerlikaya'nın açıklamasına göre, tatilin ilk gününde toplam 852 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalar sonucunda 5 kişi hayatını kaybederken, 1421 kişi ise yaralandı. Bakan Yerlikaya, vatandaşları trafik kurallarına uymaları ve dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.

Yerlikaya, bayram tatillerinde artan trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, sürücülerden özellikle hız sınırlarına uymalarını, emniyet kemeri takmalarını ve dikkatli olmalarını istedi. "Trafikte her bir ihmal, telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilir," diyen Bakan, tüm vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri temennisinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Kurban Bayramı Tatilinde Trafik Denetimleri Devam Ediyor

9️⃣ günlük Kurban Bayramı Tatilinde Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerimiz, vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli önlemleri alıyor ve denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürüyor.

Bayram tatilinin 1. günü 15 Haziran 2024 Cumartesi, 24 saatlik sürede:

📌 8️⃣5️⃣2️⃣ trafik kazası meydana geldi. 📌 4️⃣0️⃣7️⃣.7️⃣3️⃣1️⃣ araç denetlendi. 📌 2️⃣4️⃣.3️⃣5️⃣7️⃣ araca hız ve radar işlemi uygulandı. 📌 4️⃣2️⃣.7️⃣2️⃣0️⃣ araca ise diğer işlemler yapıldı.

Bayram tatilinin ilk günü trafik kazalarında maalesef 5️⃣ vatandaşımız hayatını kaybetti. 1️⃣.4️⃣2️⃣1️⃣ vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

⚠️ Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim.

Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak içindir, ayırmak için değil.

Bakan Yerlikaya Duyurdu: "Bozdoğan-48" Operasyonlarında 45 Şüpheli Yakalandı Bakan Yerlikaya Duyurdu: "Bozdoğan-48" Operasyonlarında 45 Şüpheli Yakalandı

YOLUN SONU BAYRAM OLSUN❗️

#HayatlaYarışılmaz❗️ #YolunSonuBayramOlsun #TürkiyeninHuzuru🇹🇷

Editör: Haber Merkezi