Eğitim

YKS'de tercih dönemi için son gün!

Abone Ol

YKS tercih dönemi için son günün yaklaşması, adaylar için önemli bir süreç. Adayların tercihlerini yaparken dikkat etmeleri gereken bazı hususlar ve öneriler var:

  1. Tercih Süresi: Adaylar, YKS yerleştirme sonuçları doğrultusunda 1 milyon 58 bin 345 kontenjana başvurmak için 4 Ağustos saat 23.59'a kadar tercihlerini yapabilirler. Tercih işlemleri yalnızca elektronik ortamda ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilmeli.

  2. Özel Kontenjanlar: Adayların, depremzede, 34 yaşını doldurmuş kadınlar, gazi ve şehit aileleri için özel kontenjanlardan faydalanabileceklerini unutmamaları önem taşıyor. Ayrıca, belirli alanlar (tıp, diş hekimliği, vb.) için başarı sırası koşullarını göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

  3. Kayıt Süreci: Yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adaylar, 19-23 Ağustos tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Elektronik kayıt işlemleri ise 19-21 Ağustos'ta alınacak.

  4. Öneriler:

    • Ortaöğretim Başarı Puanı: Bu yıl üniversiteye yerleştiğinizde, 2025 yılında 'Ortaöğretim Başarı Puanları'nın (OBP) yarı yarıya kesileceğini göz önünde bulundurun.
    • Tercih Listesi: İlginizi çekmeyen veya kesinlikle okumak istemediğiniz programları tercih listenize almayın.
    • Başarı Sırası Üzerinden Tercih: Tercihlerinizi puana göre değil, başarı sırasına göre yapmaya özen gösterin.
    • Kontenjan ve Taban Puanları: Tercih edeceğiniz programların kontenjan durumunu ve geçen yılın taban puanlarını mutlaka kontrol edin.

Adayların bu bilgileri dikkate alarak, tercihlerini dikkatlice yapmaları ve tüm süreci başarıyla tamamlamaları önemlidir.