Son Dakika

10 Ekim Barış Derneği'nden Anıt Açılışıyla İlgili Zorunlu Açıklama: "Açılışa Katılmayacağız"

Abone Ol

10 Ekim Barış Derneği, Ankara'da 10 Ekim Katliamı Anıtı'nın açılışı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Dernek, 9 Ekim 2024 tarihinde yapılması planlanan anıt açılışına katılmayacaklarını duyurdu. Açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve CHP Ankara İl Örgütü'nün, 10 Ekim ailelerini ve derneği yok sayarak programlarını iptal ettiğini belirten dernek, yapılan dayatmayı kabul etmediklerini ifade etti.

"Özneleri Yok Sayan Hiçbir Etkinlik Bizi Temsil Etmez"

10 Ekim Barış Derneği, daha önce anıt açılışını 10 Ekim aileleri, dernek üyeleri ve duyarlı kamuoyuyla birlikte gerçekleştireceklerini duyurmuştu. Ancak, açılışa saatler kala, belediye ve parti yetkililerinin hazırladıkları programı iptal ederek kendi düzenledikleri bir açılış programını uygulamaya koyduklarını belirten dernek, bu durumu sert bir dille eleştirdi. Dernek açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "10 Ekim'in hafızasını ve öznelerini yok sayan hiçbir etkinlik bizi temsil etmemektedir."

"10 Ekim Anmamızı Ankara Garı Önünde Yapacağız"

Açıklamanın devamında, dernek 10 Ekim 2024 tarihinde saat 10:04'te, Ankara Garı önünde 9. yıl anma törenini gerçekleştireceklerini duyurdu. Tüm emek ve demokrasi güçlerini bu anmaya katılmaya davet eden 10 Ekim Barış Derneği, mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.