Bakan Yerlikaya'dan "GÜRZ-13" Operasyonu Açıklaması: 33 Şüpheli Yakalandı Bakan Yerlikaya'dan "GÜRZ-13" Operasyonu Açıklaması: 33 Şüpheli Yakalandı

Operasyonların detaylarını, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştı.

FETÖ’ye yönelik olarak Türkiye genelinde düzenlenen 'Kıskaç-26' operasyonlarında 34 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen operasyonlar, Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aksaray, Bursa, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kırşehir, Muğla, Tokat ve Trabzon’da gerçekleştirildi.

Şüphelilerin, FETÖ’nün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması” ve “Emniyet Mahrem Yapılanması” içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve kripto haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı oldukları belirlenen şüpheliler, ifadelerde adlarının geçtiği ve haklarında kesinleşmiş hapis cezaları olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Operasyon sırasında çok sayıda dijital materyal ele geçirilirken, yetkililer terör örgütlerine karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Operasyona katılan emniyet birimlerine tebrik mesajları iletilirken, kamuoyu bu tür operasyonların süreceği konusunda bilgilendirildi.

Editör: Haber Merkezi