BEKİR SÜTCÜ: “BAŞARININ KRİTERİ, VATANA MİLLETE HAYIRLI EVLAT YETİŞTİRMEKTİR”
ADANA / Kayseri’den Adana’ya göç ettikten sonra temellerini attığı şirketi bugün plastik ambalaj sektöründe Türkiye’nin öncü kuruluşları arasında yer alan merhum iş insanı Abdi Sütcü, ölümünün 32’nci yılında adını taşıyan Çukurova Üniversitesi Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda törenle anıldı.
Okulun Seminer Salonu'nda düzenlenen anma törenine, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Ç.Ü bir önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Abdi Sütcû MYO Müdürü Prof. Dr. Şule Menziletoğlu, Adana Hacı Sabancı Sanayi Bölgesi Başkanı ve aynı zamanda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkan Vekili ve Abdioğulları Plastik Ambalaj Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, yönetim kurulu üyeleri, ailesi fertleri, okul yönetimi, akademik ve idari personel, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve merhum Abdi Sütcü’nün hayatını özetleyen kısa film gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan Bekir Sütcü, salonu dolduran konuklara ve öğrencilere duygu yüklü mesajlar verirken, başarı kriterini, “Vatana ve millete hayırlı evlat yetiştirmek” olarak özetledi.
Sütcü, başta Ç.Ü önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar başta olmak üzere okulun üniversiteye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bir işe başlarken niyetin önemine vurgu yaptı. Sütcü, “Biz de bizi yetiştiren babamızın adını yaşatmak ve bu memlekete olan borcumuzu ödemek için yola çıktık. Çok şükür okulumuz bugün geldiği noktada sağlık sektörüne çok değerli elemanlar yetiştiriyor. Bu bizim için en büyük gurur kaynağıdır” dedi.
Salonu dolduran öğrencilere de nasihatlerde bulunan Bekir Sütcü, “Tabiki maddi imkanımız olmasa bunları yapamazdık. Peki bu bu maddi olanaklarımızı nasıl elde ediyoruz? Elbette memleketimizin sayesinde yapıyoruz. Aile olarak buradayız, yönetim kurulumuz, çocuklarımız, kız kardeşlerimiz, eşim, kardeşlerimin eşleri de burada” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Nasıl ki bir ülkede birlik ve beraberlik önemliyse ailelerde de birlik olmak çok önemli.
Rahmetli babamız Kayseri'den göç etmiş gelmiş. Ben de Adana’ya geldiğimizde 7 yaşındaydım. Küçük yaşta babamızın yol göstericiliğinde ticarete atıldık. Sonra aile olarak gece gündüz çalıştık bugünlere geldik. Ancak, devletimize, milletimize, memleketimize ve yaşadığımız şehre sorumluluğumuzun her zaman bilincinde olduk. Şu anda sağlık sektörüne kıymetli elemanlar yetiştiren okulumuz da bu sorumluluğumuzun gereğidir.”
BAŞARININ KRİTERİ
Konuşmasında, başarılı olmanın kriterine de dikkati çeken Bekir Sütcü, “Biz babamızdan vatanımıza, milletimize hayırlı bireyler olmayı öğrendik, kendi evlatlarımıza da bunu öğretiyoruz. Ben 5 çocuk babasıyım. Bana göre başarının en büyük kriteri vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.
Adana’ya eğitim kurumu kazandırmak istediklerinde neden sağlık sektörünü seçtiklerini de özetleyen Bekir Sütcü, “Rahmetli babamız 1992 yılında ilk defa hastaneye yattı. Balcalı Hastanesi'nde 15 gün kaldı. Sağolsun tüm hocalarımız ellerinden geleni yaptı ancak, babamızı 51 yaşında kaybettik. Sağlık kurumlarının öneminin bilincinden hareketle okulumuzun sağlık alanında olmasına karar verdik” dedi.
Öğrencilere, vatana, millete faydalı işler yapmayı tavsiye eden Bekir Sütcü, “Rahmetli babam şunu söylerdi, oğlum bir şey yapacaksanız devlete yapın derdi. Onun için buradayız” diye konuştu.
Bekir Sütcü, annesi Fatma Sütcü adına da Adana’ya bir eğitim kurumu kazandırmak istediklerini, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini ve 2025 yılında hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, konuşmasını tamamladı.
Ç.Ü REKTÖRÜ PROF. DR. BERİŞ: “ABDİ SÜTCÜ MYO, MEZUNLARI EN HIZLI İŞ BULAN OKULUMUZDUR”
REKTÖR PROF. DR. BERİŞ’İN KONUŞMASI
Ç.Ü. Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ise Sütcü ailesini bu hayırlı hizmetlerinden dolayı tebrik ederek başladığı konuşmasında, “İnananlar öldükten sonra bir kısmının amel defteri kapanmaz. Birincisi sadaka-i cariye, yani insanlık adına güzel işler yapan, camiler, okullar yaptıran, eğitim müesseselerine yardım eden insanlardır.ikincisi hayırlı evlat yetiştiren anne babalar ve bir diğeri de insanlar için hayırlı eser bırakan kimseler. Biz bugün burada bu üç unsuru bir arada görüyoruz. Rahmetle andığımız merhum Abdi Sütcü beyefendinin amel defteri hiç kapanmayacaktır” dedi.
Çukurova Üniversitesi’nin en modern binalarından birisinin Abdi Sütcü MYO olduğunu, her yıl okulun önünden geçen milyonlarca kişinin onun adını gördüğünü belirten Rektör Beriş, şöyle devam etti:
“Ne mutlu rahmetli Abdi Sütcü beye ki arkasında hayırlı evlatlar bırakmış. Onlar anısını yaşatacak güzel eserler çıkarmışlar. Burada eğitim gören öğrenciler, öğretim üyeleri ve velilerimiz onun arkasından dua ediyor. Bu okul aracılığıyla Abdi Sütcü’nün ismi hep yaşayacak.”
Rektör Beriş, Abdi Sütcü MYO’nun mezunları en hızlı iş bulan okulları olduğunu belirterek, “Son derece modern bir binada, deneyimli kadromuzla eğitim alan öğrencilerimize yurt dışından bile talep var ancak, onların burada memleketimize hizmet etmelerinden yanayız” dedi.
Sütcü ailesinin okulu yaptırmakla kalmayıp tüm ihtiyaçlarını da giderdiklerini belirten Beriş, “Sütcü aileri ellerini okulumuzun üzerinden çekmiyorlar. Binamızın ihtiyaçlarını sürekli karşılıyorlar. Bundan dolayı Sütcü ailesine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Abdi Sütcü amcamıza rahmet diliyorum” diyerek, sözlerini tamamladı.
Anma Töreni, Sütcü ailesinin konuklarına geleneksel yemek ikramı ve merhum Abdi Sütcü’nün ruhu için okunan dualarla sona erdi.