TMMOB Adana İKK ve Adana Ekoloji Platformu Yaşar Kemal Yürüyüş Parkurunda yapılan “AĞAÇ KATLİAMI” ile ilgili açıklama yapmış ve konuyla ilgili Adana Büyükşehir Belediyesini de suçlamıştı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı yazılı açıklamada "Biz yıkan, yok eden değil yapan ve yaşatan bir belediyeyiz." dedi.

İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Canan Aksu, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ahencan Tayakısı, Adana Ekoloji Platformundan Yaşar Gökoğlu’nun da katıldığı, İMO Adana Şubesi’ndeki basın toplantısında metin, TMMOB Adana İKK Sekreteri Kerem Şahin tarafından okunmuş ve açıklamada Adana Büyükşehir Belediyesine dönük suçlamaları içeren şu açıklama yapılmıştı;

“Ağaçların kesildiği yer, mülkiyeti Adana Büyükşehir Belediyesi’nde olup, 33 yıllığına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen, Yaşar Kemal Yürüyüş Parkurunda bulunan, amatör spor kulüplerinin kullandığı Ali Hoşfikirer Spor Sahalarının dört bir yanıdır. Belli ki, bu alan genişletilmek istenmiş. Bu amaçla, ama amaç belirtilmeden, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından; Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü’ne ağaçların tehlike yarattığı gerekçesiyle kesilmesini talep eden ‘kopyala yapıştır’ aynı kelimelerle yazılar gönderilmiş.

Yaşar Kemal Ağaç Kesimi (2)

Nijerya dünyanın en büyük 2. plastik kirleticisi Nijerya dünyanın en büyük 2. plastik kirleticisi

Hazırlanan senaryoya uyan Orman Genel Müdürlüğü, Spor Sahaları etrafında bulunan, nasıl belirlendiği belli olamayan 106 adet (87.576 m3) Servi, Okaliptüs ve Kızılçam ağacının kesilmesini uygun görmüş. Adana Büyükşehir Belediyesi de ağaçların kesimini başlatmış.

Ağaç katliamlarında, doğa tahribatlarında siyasi iktidarın bakanlıklarını, o bakanlıklara bağlı kurumları, rant peşindeki şirketleri her yerde el ele, kol kola görebiliyoruz. Bu olayda, bu katliamda Adana Büyükşehir Belediyesi neden yer alıyor? Anlamakta zorlanıyoruz.

On yıllardır Adana’ya nefes aldıran, güzelim ağaçlarımız yukarıda sıraladığımız kurumların tümünün organize işbirliği ile katledilmektedir.

Ne tuhaftır ki, tehlike yalnızca spor sahaları etrafında bulunmakta imiş. Gerekçenin gerçek dışılığı son derece açık;  bölgede yürüyüş yapan vatandaşlarımız için değil, spor sahalarının etrafı için geçerli bir tehlikeden(!) söz edilmektedir”.

Yaşar Kemal Ağaç Kesimi (1)

Şahin sözlerini şu açıklama ile sonlandırmıştı;

“Adana’yı yönetenler, belediyeler, devletin kurumları el ele vererek ağaç katliamı yapıyorlar.”

Ekran Görüntüsü 2024 09 07 070832

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN "HİÇBİR İLGİMİZ YOK" AÇIKLAMASI

Önemli Duyuru başlığıyla Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru'nda yapılan ağaç kesimiyle belediyemizin hiçbir ilgisi yoktur. Bahse konu alan Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yetki alanında değildir. Biz yıkan, yok eden değil yapan ve yaşatan bir belediyeyiz. Asılsız haberlere ve iftiralara itibar etmeyin"

Editör: Haber Merkezi