DÖB, Gençlik Devirecek, Kaldıraç, SGDF ve TİP Üyesi Gençler, "Krizin Faturasını Biz Ödemeyeceğiz" Başlığıyla Atatürk Parkından Adana Büyükşehir Belediyesi Önüne Yürüyüş Düzenlediler, Basın Açıklaması Gerçekleştirdiler.

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasını katılımcı gençlik örgütleri adına Ramazan Şancı okudu.

Şancı sözlerine şu şekilde devam etti;

Topraklarımızda ekonomik kriz gün geçtikçe daha da derinleşiyor, market etiketleri her gün değişiyor. Ekonomik kriz işçiler, emekliler, öğrencilerin yaşamlarını gün geçtikçe çekilmez hale getiriyor. Ekonomik Kriz bu haldeyken, işçiler sefalet ücretlerine terk edilmişken, öğrencilere burs adı altında 2 kuruş reva görülürken ki o bile en ufak bahaneyle kesiliyor, emeklilere açlık sınırının yarısı kadar maaş verilirken. Onlar servetlerine servet katıyor, Şirketlerin kar oranları %1000’leri buluyor, sömürü artıyor. Ekonomik krizin faturası zenginlere değil işçi emekçilerin sırtına yükleniyor.

Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep beraber Ya Hiçbirimiz!

Ülkenin en pahalı ulaşımını Adanalılar kullanıyor her seçim öncesi yalan vaatler verenler, bugün en cüzi ulaşım kullanımı için bile ceplerimizden binlerce lira çıkartıyor. İşe gitmek için 2 vesait kullanan bir işçinin cebinden ayda neredeyse 4000 lira çıkıyor ki bu miktar asgari ücretin neredeyse 4’te birine tekabül ediyor. Aynı hesapla bir öğrenci okula gidebilmek için ayda neredeyse 2000 lirasını ulaşıma harcıyor. Bu ise bugün yeterli diye verilen öğrenci burslarıyla aynı miktar. İşçiler, emekçiler, gençler, öğrenciler, kadınlar, ekonomik krizin altında ezilirken Saray rejimi İçeride, dışarıda açık bir iç savaş yürütüyor. Ama adını iç savaş olarak koymadan bunu deklare etmeden savaşı yürütüyor. İç savaş Kürdistan devrimine ve her türden işçi, kadın, gençlik, çevre direnişine karşı yürütülüyor.

Hak Verilmez Alınır Zafer Sokakta Kazanılır!

Bu süreçten işçi ve emekçilerin payına düşen acı, gözyaşı, işsizlik, yoksulluk, iş cinayetleridir. Her gün yaşam alanlarının daralması her gün daha fazla horlanma ve aşağılanmadır. Ordusu, polisi, çeteleri, yargısı, adaletsiz sistemi, rant ekonomisi, basını ile örgütlü olan egemen güçlerin karşısında örgütsüz bir varlık olarak işçi sınıfının ve halkın gerçekliği her zaman aşağılanma ezilmişlik, yokluk ve yoksulluk, açlık ve işsizlik olacaktır. Ekonomik krizin faturasını işçi ve emekçilere yıktılar. Ama daha fazlasını istiyorlar. Krizde tekeller, çeteler, tarikatlar, bankalar karlarına kar katıyorlar. Ama halk ta açlık ve işsizlik kol geziyor.

Whatsapp Görsel 2024 08 14 Saat 16.48.02 5521405C

Eğitim Sağlık Ulaşım Ücretsiz Olsun!

Akıl almaz vergiler, artan fiyatlar, elektrik, su, doğalgaz faturaları, patlayan kiralar insanların yaşamını kabusa çeviriyor. Ama yine doymuyorlar. Saray rejimi İşçilerin, emekçilerin emeklerinden çalınan milyarları; tarikatların yerlerine, çetelerin ceplerine, şirketlerin kasalarına indiriyor bu milyarlarla işçilere, kadınlara, öğrencilere, gençlere, halklara karşı olan savaşını büyütüyor. Ekonomik krizin panzehiri örgütlü direniştir. Direnişten korkan saray rejimi çıkabilecek her türlü direnişin örgütlenip kendisini yıkmasından korkuyor bu korkusunu Kürdistan da gençlere saldırarak, belediyelere kayyum atayarak, hayvanları katlederek, grevlere saldırarak gösteriyor. Korksunlar korkmakta haklıdırlar çünkü korkuları gerçek olmaya çok yakın Bugün büyüyen direnişler zafere ulaşacak saray rejimini alaşağı edecektir.

Susma Sinme Direnişi Örgütle!

Direne Direne Kazanacağız!

Direniş yerel eylemler anlık patlamalar şeklinde kendiliğinden gelişiyor. Her yerde bir direniş yaşanıyor. İşçi direnişleri, kadın direnişleri, gençlik eylemleri, çevre eylemleri gittikçe artıyor. Direniş bu toprakların gerçeğidir.

Ekonomik krize karşı; ekmek için, iş için, adalet için, işçilerin, kadınların, gençlerin örgütlenmekten başka çaresi yoktur.

Ekonomik krize ve savaşa karşı direniş dışında seçenek yoktur. Hiçbir işçi, hiçbir kadın, hiçbir genç direniş olmadan daha iyi bir yarına sahip olmayacaktır. Direniş örgütlü ise kalıcı olur. Direniş ve isyan bayrağını yüksekte tutalım, örgütlenelim. Örgütlü mücadele ile zafere ulaşalım.

Bakan Uraloğlu: Türkiye'de Çağrı Cihazlarıyla İlgili Risk Bulunmuyor Bakan Uraloğlu: Türkiye'de Çağrı Cihazlarıyla İlgili Risk Bulunmuyor

Susma Seyretme Direnişi Örgütle!

Direne Direne Direnişle Zafere!

Editör: Haber Merkezi