Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi

Bugün Adana Kadın Platformu olarak ölümünün ikinci yılında JİNA MAHSA AMİNİ ve yükselen gerici erkek devlet şiddetine karşı sokaklardayız!

Adana Kadın Platformu Jina Mahsa Amini için İnönü Parkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Platform adına açıklamayı okuyan Sıla Güler şunları ifade etti ; "16 Eylül 2022 tarihinde İran’da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle faşist molla rejimine bağlı “Ahlak Polisleri” tarafından katledilen Jîna Mahsa Emînî’nin katliamının üzerinden iki yıl geçti. Jîna’yı katleden faşist rejim bugün İran’da kadın gazetecileri, insan hakları savunucularını idamla yargılayarak kadınlara saldırmaya devam ediyor. Kürt gazetecei Pêxşan Ezîzî ve Şerife Muhammedi gibi birçok kadın bu saldırıların hedefi olmuştur. Jîna’nın katledildiği gün İran başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından yükselen kadın isyanı “Jin Jiyan Azadî” felsefesinin etrafında birleşerek, erkek egemenliğine karşı direnişi örgütlemiştir" 

Güler sözlerine şu şekilde devam etti;

Dünyanın dört bir yanında gerici kadın düşmanı rejimlere karşı kadınlar bugün Mahsa Amini için sokaklarda ! Buradan molla rejiminin tüm engellemelerine ve baskılarına rağmen sokaklardan vazgeçmeyen İranlı kız kardeşlerimizi selamlıyoruz.

Mahsa AMİNİ ÖLÜMSÜZDÜR.

Ülkeler, iktidar yetkilileri, katiller değişse de gerici erkek devlet şiddetinin kurduğu bu kadın düşmanı düzen, her an kadınlara fiziksel,cinsel,ekonomik,psikolojik şiddet uyguluyor öldürüyor! Bugün sadece İran’da değil, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında kadınlar, aynı baskıcı kadın düşmanı rejimlerin hedefi haline gelmiştir. Yükselen sağcı-muhafazakar rejimler her gün kadınların yaşamlarına ve haklarına göz dikerek erkek devlet şiddetini yükseltiyor. İran’da Molla Rejimi olarak karşımıza çıkıyor, Türkiye’de Kayyım Rejimi olarak kadınların iradesini yok sayıyor! .Polonya da kürtaj yasakları ile Ortadoğu’da IŞID barbarlığı olarak karşımıza dikiliveriyor.

Biliyoruz ki kadınların bedenlerini yaşamlarını emeklerini tahakküm altına almaya çalışarak bu gericiliğe mahkum etmek istiyorsunuz! Ama nafile! Kadınlar bu kadın düşmanı karanlık zihniyetinize geçit vermeyecek.

I M G 2100

Kadınlar Birlikte Birlikte Güçlü/Jın Jiyan Azadi 

İranda olduğu gibi Türkiye’de de derinleşen muhafazakar gerici erkek devleti bugün biz kadınları ailenin içerisine hapsetmek istiyor. Dün yapmış oldukları Büyük Aile Mitinginden de gördüğümüz gibi onların dertleri kadınların çocukların hakları değil. Bu ülkede nefreti yaymak, LGBT+ları hedef göstermek ve o çok kutsadıkları ailelerin içerisindeki erkek şiddetini meşrulaştırmak. Çünkü biliyoruz inşa etmek istediğiniz muhafazakar aileleriniz içerisinde kendi kadın düşmanı faşist rejiminizi kurumsallaştırmak istiyorsunuz. Cezasızlık politikalarının, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini körükleyen yasaların ve kadını ikinci plana iten aile politikalarının karşısında olduğumuzu bir kez daha buradan yineliyoruz.

Whatsapp Görsel 2024 09 16 Saat 18.40.05 3D11Eab2

İranlı kadınlarla kurduğumuz kız kardeşlik köprüsü, erkek-devlet şiddetine karşı büyümeye devam edecek!.

Kadınların ve çocukların yaşam haklarını savunmak, adalet için, özgürlük için enternasyonal kadın mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. Biz kadınlar, sınırları aşan bir dayanışma ile erkek-devlet şiddetine karşı durmaya ve birbirimiz için sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Mahsa Amini ve yaşam hakları ellerinden alınan tüm kadınların anısını yaşatacak, unutturmayacağız! Yaşasın kadın dayanışması! Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Jin Jiyan Azadi.           

Whatsapp Görsel 2024 09 16 Saat 18.40.04 A9107524

Editör: Haber Merkezi